SEO (Search Engine Optimization) #TIPS

Gevonden worden in de zoekmachine Google is geen sinecure. Begin je net met zoekmachine optimalisatie? Zoekmachine optimalisatie tips om je op weg te helpen met Search Engine Optimization, oftewel je website zo verbazingwekkend zoekmachinevriendelijk mogelijk maken.

8 snelle zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization, SEO) tips

De zoekmachine optimalisatie (SEO) is een langdurig traject. De meeste aanpassingen zijn niet zo simpel te realiseren. Het mobielvriendelijk maken van je website duurt enige tijd en dat geldt ook voor de linkbuilding voor je website. In dit artikel geven we je echter 8 tips waarmee je snel je website kan verbeteren. De nadruk ligt hierbij op de optimalisatie werkzaamheden van je website. Hierdoor zal je positie in Google gaan verbeteren.

  1. Robots.txt bestand; het robots.txt bestand is een belangrijk onderdeel van de hoofdmap van je website. In dit bestand kan je aangeven welke delen niet beoordeeld moeten worden door de crawlers van Google en andere zoekmachines. Het gebeurt wel eens dat dit bestand verkeerd ingesteld staat, waardoor Google je website helemaal niet opneemt in de zoekresultaten.
  2. Sitemap; de sitemap is anno 2017 nog steeds erg belangrijk. In feite vormt de sitemap de inhoudsopgave van je website. De zoekmachines hechten hier veel waarde aan omdat hiermee gemakkelijk de structuur van je website bloot wordt gelegd. Vaak wordt hier een fout gemaakt doordat de sitemap niet up to date is; zorg altijd voor een sitemap die up to date is.
  3. Snelheid; de snelheid van je website is een steeds belangrijkere factor. De zoekmachines hechten hier veel waarde aan, voornamelijk vanwege de User Experience (UX). Voor het meten van de snelheid van je website kan je gemakkelijk gebruik maken van de Page Speed Test van Google. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een snelle website een positieve invloed heeft op je bouncepercentage.
  4. Dubbele content; vermijd zoveel mogelijk dubbele content op je website. Zorg er voor dat je geen dubbele content op je website hebt. Heb je dat wel? Verwijder of herschrijf deze content zo snel mogelijk. Dit geldt niet alleen voor de teksten zelf, maar ook voor de meta titels en de H1, H2 koppen.
  5. Error check; neem regelmatig een kijkje in de Google Search Console om na te gaan of je crawlfouten hebt. Het komt geregeld voor dat bezoekers uitkomen op een ‘niet gevonden pagina’. Indien dat het geval is, is de kans groot dat bezoekers je pagina wegklikken.
  6. Fetchen; via Google Search Console kan je ook je website laten indexeren. Doe dit regelmatig. Je kan dit doen door de URL in te vullen van een pagina die je reeds aangepast hebt. Door het fetchen wordt dit sneller opgenomen in de index.
  7. Meta data; de meta data wordt ook steeds belangrijker. Het belangrijkste voordeel van de juiste meta data is een hoog doorklikratio (CTR). De CTR is ook weer van invloed op de ranking in Google; een hoger CTR zorgt voor een hogere positie in Google. De titel en omschrijving van je pagina’s moeten daarom dik in orde zijn. Besteed hier genoeg tijd aan!
  8. Backlinks; door de verschillende updates van Google zijn de backlinks nog belangrijker geworden. Ook deze backlinks kan je in Google Search Console raadplegen en controleren. Zorg voor een goede linkstructuur; links van jouw website op relevante pagina’s zijn absoluut van meerwaarde voor je ranking in Google. Bekijk daarom aandachtig je backlinks en verwijder onnodige links op startpagina’s. Geef tevens veel aandacht aan je ankerteksten; deze ankerteksten hebben ook een positieve invloed op je backlinksstructuur.

 

Search Engine Optimization tips Search Engine Optimization nieuws

Penguin 4.0 update

Het Penguin algoritme is door Google weer helemaal geüpdatet. De belangrijkste nadruk binnen dit algoritme ligt op de linkstructuur. Een website met een onnatuurlijk linkprofiel heeft weinig waarde volgens Google. Tevens heeft Google ervoor gezorgd dat het Penguin 4.0 algoritme real-time is. Dat wil zeggen dat veranderingen veel sneller opgenomen worden. Hierdoor kun je ook veel sneller herstellen van penalty’s die je hebt opgelopen.

Google heeft sowieso het een en ander veranderd aan de penalty’s. Voorheen kon je een penalty krijgen, waardoor je hele website daalde in Google. Tegenwoordig worden alleen de slechte pagina’s benadeeld; de overige pagina’s van je website houden hun normale positie. Zorg er overigens wel nog steeds voor dat je geen penalty’s oploopt..

zoekmachine optimalisatie tips - seo (zoekmachine optimalisatie) Google

Ontdek ons internet marketing bureau en vergroot uw rendement met de juiste online marketing strategie!

Internet Marketing Diensten

Internet marketing bureau BeginOnline helpt! Iedereen probeert te helpen maar BeginOnline geeft de genadeslag en maakt de klant de winnaar.

Zoekmachine Optimalisatie

 Hoog scoren in de organische zoekresultaten is topsport, en wij zijn topatleten. Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag!

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Conversie optimalisatie

Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag om een concrete zoekmachine optimalisatie campagne te ontwikkelen.

Meer weten over conversie optimalisatie?

Google AdWords

Google AdWords Campagne: Verpletter je concurrenten met een goede Google AdWords campagne en geniet van online succes.

Meer weten over een Google AdWords campagne?