De 12 beste SEO tools van dit moment

De beste gratis zoekmachine optimalisatie (SEO) tools van 2018

 

Goed gevonden worden in Google vereist aardig wat werk. Gelukkig zijn er de nodige tools die je kunnen helpen het beste uit SEO (Search Engine Optimization) te halen. Hieronder sommen we de 12 beste SEO tools van dit moment voor je op.

 

#1 Google Keyword Planner

Met de Keyword Planner (de bekendste SEO tool van Google zelf) is handig bij het doen van zoekwoordonderzoek. Je brengt namelijk makkelijk in kaart hoeveel er gezocht wordt op keywords en hoe hoog de concurrentie is. Ook kan je aangeven andere suggesties te willen ontvangen.

Google Keyword Planner

 

#2 Keywordtool.io

Een mooi alternatief voor wie niet met Google Keyword Planner wil werken. Deze tool doet ongeveer hetzelfde, maar geeft ook de optie om vragen te beantwoorden over je keyword en zo dichter bij je doelgroep te komen.

Keywordtool.io

 

#3 Ahrefs

Dé tool om allerlei data te achterhalen over je website. Hier vind je informatie over backlinks, statistieken, zoekvolume en de moeilijkheid van zoekwoorden.

Ahrefs

 

#4 SEO Yoast

Deze plugin wordt up to date gehouden en helpt je om in WordPress het beste uit posts en pagina's te halen.

SEO Yoast

 

#5 Siteliner

Siteliner laat je statistieken in kaart brengen. Deze tool is handig omdat je gewaarschuwd kan worden voor Google penalty’s, bijvoorbeeld duplicate content.

Siteliner.com

 

#6 Powersuite SEO Auditor

Wil je een rapportage krijgen van je website? Dan kan de Powersuite SEO Auditor helpen. Je krijgt hier per onderdeel statistieken en informatie terug. Wanneer je die informatie goed implementeert, zal je website zeker gaan stijgen.

Powersuite SEO Auditor

 

#7 Majestic

De waardering van Majestic wordt tegenwoordig als belangrijke graadmeter gezien. Majestic meet je website voortdurend, bijvoorbeeld op Trust Flow en Citation Flow. Zo kun je zien hoeveel waarde er gehecht wordt aan inkomende en uitgaande links.

Majestic

 

#8 MozBar

In één oogopslag de belangrijkste informatie van je website zien? Download dan de MozBar. Die geeft informatie over elke website die je in Google zoekt.

MozBar

 

#9 Ahrefs linkbuildingtool

Deze tool richt zich specifiek op linkbuilding en helpt je om de beste links te bemachtigen en af te rekenen met "bad" links.

Ahrefs linkbuildingtool

 

#10 GTMetrix

Nog zo'n tool die je helpt inzicht te krijgen in de resultaten van je pagina. Onder meer de snelheid van je website wordt gemeten en biedt je de mogelijkheid om deze te verbeteren.

GTMetrix

 

#11 Brokenlinkcheck

Benieuwd of er gebroken links zijn op jouw website? Dat doet Brokenlinkcheck voor je!

Brokenlinkcheck.com

 

#12 Website.grader

De techniek achter een website (snelheid, het laden op mobiele apparaten, de titels, meta data) wordt goed in beeld gebracht via Website.grader. Je krijgt veel tips en handreikingen om de resultaten van jouw pagina te verbeteren.

Website.grader.com

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.