Google Medic Update treft medische wereld

 

Begin augustus vond de "board core algorithm update" van Google plaats. Vervolgens vonden er flinke dalingen in de rankings plaats. Voornamelijk medische bedrijven lijken hinder te ondervinden van deze jongste update.

 

Meerdere keren per jaar

Google bevestigde dat een update als deze vaker plaats zal gaan vinden, bij voorkeur "meerdere keren per jaar". Het doel van de update is – net als bij elke andere Google Update – het belonen van websites die de gebruikerservaring voorop hebben staan.

 

Metingen

Er werden direct vele metingen gedaan. Daaruit kon al snel geconcludeerd worden dat de update voornamelijk negatief uitpakte voor websites die persoonlijke gegevens van mensen vragen, websites die zich richten op medische apparatuur, websites over diëten en voeding en websites van grotere bedrijven met meerdere vestigingen. Deze daalden, terwijl kleinere lokale bedrijven meer stegen.

 

 

Getroffen sectoren

De sector die het meeste getroffen werd is de Health-sector. Maar liefst 41,5% van de "getroffen" websites bevindt zich in deze niche. De Health-sector wordt gevolgd door E-Commerce (16%) en Finance (7,3%).

 

Google Medic Update

Het was de eerste update van Google die zoveel invloed had op één grote niche. Daarom wordt de update ook wel de Google Medic Update genoemd.

 

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.