Keiharde reviewmarketing aan de orde van de dag

 

Grote en kleine bedrijven richten zich op een nieuwe vorm van marketing: reviewmarketing.

 

Zo zijn er bedrijven die klanten belonen voor hun recensie, maar er zijn ook bedrijven die meer investeren in hun relatie met de klant en zo doelen op positieve reviews. Want reviews op het internet zijn heilig.

 

Reviews als graadmeter

Veel klanten bekijken de reviews van een bedrijf alvorens tot de aanschaf van een product of dienst over te gaan. Geen goede reviews? Dan is de kans groot dat de klant verder gaat naar de volgende aanbieder. Voor iedereen die zich op het internet profileert zijn reviews dus belangrijk.

 

Klantvriendelijkheid

Eén van de grootste punten waarop bedrijven worden afgerekend, is op hun klantvriendelijkheid. De voornaamste reden daarvoor is dat niet alleen de betreffende klant, maar ook diens volledige kennissen- en vriendenkring, kan meegenieten. Dankzij Facebook, Twitter en andere vormen van sociale media kunnen de verkeerde reacties van bedrijven viraal gaan.

En dan is imagoschade zo geleden…

 

Negatieve reviews zijn een mogelijkheid

Nu is het niet zo dat je als bedrijfseigenaar of –manager moet schrikken van een negatieve reviews. Want hoe negatief de klant ook is, het biedt je wel een mogelijkheid om te reageren en jezelf te profileren. Wanneer je professioneel, geduldig en oplossend met een klacht aan de slag gaat, kun je er zelfs winst uithalen in de vorm van meer klanten.

 

De andere kant van de munt…

Reviews zijn dus van belang. Bedrijven doen er alles aan om positieve reviews te bemachtigen. Zelfs het kopen van reviews hoort tot de mogelijkheid. Voor bedrijven gunstig, want ze kunnen zichzelf neerzetten zoals ze willen (want daar betalen ze voor). Voor toekomstige klanten kan het echter nadelig zijn, want hoe eerlijk zijn de recensies nu nog?

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.