Maak zelf een Snapchat Geofilter

 

Snapchat Geofilter

Richt jij je met je bedrijf op een jongere doelgroep? Dan is de kans groot dat je aan Snapchat doet. Een van de handigste toepassingen op Snapchat is het Snapchat Geofilter. Dit is een zogenaamd filter dat op een specifieke locatie beschikbaar gesteld wordt aan de gebruikers. Het is een soort van afbeeldingslaag die over een foto of video te leggen is.

Zo’n laag is bedoeld om foto’s op te leuken, maar biedt marketingtechnisch ook de kans om jezelf of je bedrijf neer te zetten.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

 

Maak zelf een Snapchat Geofilter!

Zelf zo’n Geofilter maken? Dat kan in de volgende zes stappen.

Stap 1: maak een account aan

Begin met het aanmaken van een account voor je Geofilter. Dat doe je op https://create.snapchat.com/.
Zodra je account geactiveerd is en jij bent ingelogd klik je op ‘Create your own’ en kies je voor ‘Create Filter’:

 

Stap 2: je filter maken

Je kunt vervolgens makkelijk je filter bij elkaar klikken of zelfs uploaden. Als zakelijk gebruiker kun je hier een eigen filter voor maken via Photoshop of Illustrator. Dit bestand dient in de .png-vorm opgeslagen te worden.

 

Stap 3: bepalen wanneer je filter beschikbaar moet zijn

Bepaal wanneer je filter beschikbaar is. Kies een begindatum en een einddatum, inclusief tijd. Je bent hier flexibel in.

 

Stap 4: de locatie bepalen met behulp van een ‘geofence’

Bepaal de locatie middels “geofence”. Je kunt hier Google Maps voor gebruiken. Je kunt zoeken op de namen van steden en dorpen, maar ook op die van bedrijven, scholen en andere opleidingsinstituten. Mooie kans om je doelgroep direct aan te spreken.

 

Stap 5: Order plaatsen en afrekenen

Nu je het tijdstip en de locatie bepaald hebt, kun je de order plaatsen. De prijs wordt berekend en bepaald door twee factoren:

  • Hoelang is je filter beschikbaar?
  • Hoe groot is het gebied waarin je filter actief moet zijn?

 

Stap 6: resultaten bekijken

Na afloop kun je de resultaten bekijken. Die worden eens per dag bijgehouden, maar geven je inzicht in het aantal swipes, users, usage (in hoeverre het filter gebruikt is) en views.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.