Marketeers zoeken nieuwe baan

Meer dan 40% van de online marketeers is op zoek naar een nieuwe baan. Een klein gedeelte doet dit vanwege het salaris. Meer dan driekwart van de online marketeers is ontevreden over de ontwikkelingsmogelijkheden. Toch vind 85% van de marketeers de sfeer en de uitdagende projecten het meest leuke van hun werk. Uit een onderzoek kwam ook naar voren dat veel marketeers voldoende opleidingsmogelijkheden en ruimte voor ondernemerschap krijgen. Waarom zijn zoveel marketeers dan toch op zoek naar een nieuwe baan? Dit ligt hem voornamelijk in het toekomstperspectief.

Wat vinden marketeers echt belangrijk?

Een aantal werkgebieden blijven in trek bij online marketeers. Dit zijn met name marketingstrategie, marketing management en online marketing. Ook social media en content marketing doen het goed.

Ethiek is het minst belangrijk voor deze groep. Opvallend was dat ruim 20% zich zorgen maakt over de afnemende vraag naar producten en diensten. 33% vindt het beschikbare budget niet toereikend genoeg. Hierdoor kunnen doelstellingen niet bereikt worden. Ook opvallend is dat ruim 22% vindt dat de professionele kennis niet up to date gehouden kan worden. Bijna 35% van de ondervraagden marketeers heeft een leidinggevende positie. Bij het onderzoek was een gelijke verdeling tussen mannelijke en vrouwelijke marketeers.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.