Nieuwe Google Update richt zich op afbeeldingen

Google update afbeeldingen

 

Verkeer dat vanuit Google Images naar jouw website komt, krijgt een specifieke url mee. Daarmee kunnen webmasters makkelijker analyseren welke bezoekers er via Google Images binnen zijn gekomen.

 

Visuele content

Waarom zou Google dit doen? Het idee is dat er op die manier meer focus wordt gelegd op "visual content", oftewel plaatjes en videos.
Google is hier al een tijdje mee bezig, zeker gezien de populariteit van Instagram, Pinterest en Snapchat. Deze sociale media richten zich enkel op het verspreiden van visuele content.

Het vermoeden bestaat dan ook dat Google met haar Google Images een eigen platform wil creëren dat zich richt op het delen (pinnen) van afbeeldingen. Dit is door Google nog niet bevestigd.

 

Bereid je voor

Wil jij dat jouw website goed blijft opvallen en hoog rankt? Dan zal je je voor moeten bereiden op deze update door je plaatjes te optimaliseren conform de richtlijnen van Google. Je hebt hier nog enkele maanden de tijd voor, hoewel een vaste datum nog niet gegeven is.

 

Vervolg

Wat het vervolg precies gaat zijn, is nog niet bekend. Wat wel zeker is, is dat Google al jaren weinig heeft ontwikkeld aan haar Google Afbeeldingen. Dat dit nu gebeurt kan dus betekenen dat Google een andere weg in gaat slaan met het verzorgen van traffic op websites.

 

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.