De ontwikkeling van HTML5

HTML5

Wie staat er in 2015 boven aan de webdevelopmentranglijst? Het is in ieder geval niet HTML5, maar met de jaren komt de specificatie wel steeds dichterbij de koppositie. Sommigen vinden de opmars traag en anderen vragen zich af of het ooit goedkomt. De bovenste plek is nog steeds ver weg (JavaScript ligt ver voor), maar HTML5 maakt grote stappen. Hoe we dit weten? Naast de interesse die we hier bij BeginOnline merken, bewijst een nieuw onderzoek van Strategy Analytics de opmars van HTML5. Maar wat vertelt het onderzoek ons dan? Onder de antwoorden was de voor de hand liggende reactie dat developers meer aandacht gaan besteden aan mobiele en desktopapparaten. En wie groeit het snelst? Precies, HTML5. HTML5 stijgt volgens het onderzoek met een indrukwekkend percentage van 20 procent. Sencha, het appdevelopmentplatform, naam deel aan het onderzoek.

CEO Art Landr zei: “Nu developers en bedrijven met steeds complexere developmentomgevingen moeten werken, weet ik zeker dat HTML5 groeit tot dé technologie om apps mee te ontwikkelen.” Wat zijn de belangrijkste doelen om webapps te ontwikkelen? Het is geen verrassing dat mensen vooral met smartphones bezig zijn. David MacQueen, executive director bij Strategy Analytics, zegt: “Het aantal developers dat met HTML5 werkt, is de afgelopen jaren geleidelijk gegroeid, van 33% in 2013, 35% in 2014 en nu in 2015 39%.” Hij gaat verder: “Toegenomen fragmentatie in mobiele apparaten en de wens van

consumenten van een consistent appaanbod op verschillende platformen, zijn de drijvende krachten achter de beweging richting de HTML-standaard.” “De grootste sprong is het aantal developers dat HTML5 als hoofdtechnologie gebruikt voor het ontwikkelen voor mobiel. De onderzoeken van 2013 en 2014 lieten zien dat 7% van de developers HTML5 als primaire technologie gebruikten om webapps mee te bouwen. Dit jaar is dat gegroeid tot 14%.” Developers neigen nu langzaam naar HTML5 om webapps te bouwen, maar de kans bestaat natuurlijk dat er snel weer iets nieuws op de loer ligt. Hybride apps zijn nog steeds populair en het recent gelanceerde framework React Native van Facebook laat zien wat er in de toekomst kan gebeuren. HTML5 zal ongetwijfeld een rol spelen, maar hoe groot zal die rol zijn?

 

Het aantal developers dat werkt met HTML5 is de afgelopen jaren geleidelijk gegroeid

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.