PLA: Google shopping advertenties

PLA: Google shopping advertenties

Google Shopping is een dienst waarmee klanten die aan het winkelen zijn uw producten snel en makkelijk kunnen vinden op Google. Met Google Shopping worden uw de producten uit uw webshop op een nieuwe manier vindbaar maken in de Google zoekmachine. De Shopping advertenties, soms ook Productvermeldingen of Product Listing Ads (PLA) genoemd, zijn geen ‘gewone’ tekstadvertenties, maar bevatten o.a. afbeeldingen van uw producten en de bijbehorende prijzen. Ze zijn dus erg opvallend in de zoekresultaten!

Google Shopping: wat is dat?

Tegenwoordig maakt Google Shopping deel uit van de AdWords advertentiezoekresultaten, zie de afbeelding hiernaast. Deze resultaten met het visuele aspect van de afbeeldingen van de specifieke producten met bijbehorende prijs vormen daarmee speciale AdWords advertenties. Deze worden ook afzonderlijk getoond van de ‘gewone’ advertenties in de zoekresultaten.

Uw producten vallen daardoor meteen op en trekken de aandacht van potentiële online-kopers! Deze potentiële kopers zijn daardoor sneller geneigd zijn om door te klikken naar uw website en te kopen.

Op deze manier hebben ze uw producten dan al kunnen vergelijken met eventuele concurrenten en kiezen met hun klik dus specifiek voor dat product in uw webshop. De aankoopbereidheid van deze groep ligt daardoor erg hoog!

Voordelen van Google Shopping

Waarom Google Shopping bij BeginOnline Marketing?

Al onze specialisten zijn officieel ‘AdWords, BingAds & Analytics qualified’ en hebben een marketingachtergrond. Hierdoor kunnen ze uw businessmodel en online-marketingdoelstellingen vertalen naar een succesvolle online-campagne.

Binnen BeginOnline Marketing hebben wij een werkwijze om de garantstelling van onze kwalitatieve dienstverlening te waarborgen. Door de hechte relatie tussen BeginOnline Marketing, Google, Bing en Twitter zijn de campagnemanagers altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van internet marketing. Hiernaast investeert BeginOnline Marketing continu in de ontwikkeling van alle campagnemanagers om hun online specialisme verder te versterken.

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

  • Uw specifieke onderneming en doelstellingen worden vertaald naar goed renderende Google Shopping campagnes;
  • Maandelijks zullen wij u voorzien van een heldere rapportage die telefonisch wordt toegelicht door uw vaste campagnemanager. Hierdoor houd u grip op uw online-marketingbestedingen en heeft u inzicht in wat de campagnes daadwerkelijk opleveren (investering/rendement);
  • U krijgt proactief advies -in de vorm van een oefenpartner- over alles wat er naast Google Shopping/SEA verbeterd kan worden op de website.

Online groeien doet u samen met Google Shopping

Kunt u wat ondersteuning gebruiken bij Google Shopping? Wij helpen u graag om uw Google Shopping-campagnes optimaal in te zetten.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons even om een afspraak te maken.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.