Aankomende wijzigingen in het Google AdWords platform

Adverteren met Google Adwords

Veel bedrijven zijn zich ervan bewust dat via zoekmachines veel klanten bereikt kunnen worden. Omdat je op die manier altijd je producten aanbiedt aan mensen die er actief naar op zoek zijn levert het vaak kopers op. Één van de populairste manieren van adverteren is dan ook tegenwoordig het zogeheten zoekmachine adverteren bijvoorbeeld via Google AdWords. Toen Google een tijdje geleden veranderingen aankondigde hielden veel adverteerders hun hart vast maar nu die aanpassingen duidelijk zijn kunnen we zeggen dat het erg meevalt. Misschien bieden de veranderingen juist wel nieuwe mogelijkheden voor u, we zullen ze even kort met u doorlopen.

Allereerst de Enterprise-class AdWords rapportage en management features, dit is ook direct de meest interessante verandering. De grootste verbetering zit erin dat u niet langer handmatig gegevens naar excel hoeft te downloaden maar direct eenvoudig uw eigen rapporten opstelt. Ook is het nu mogelijk zonder een hulpprogramma een wijziging in meerdere campagnes en advertentiegroepen door te voeren. Ook is geautomatiseerd bieden voor conversies en inkomsten mogelijk gemaakt. En ten slotte is er een slimme Draft Mode die u de toekomstige resultaten bij een wijziging laat zien. Dit maakt het nemen van een beslissing makkelijker voor u.

Enterprise-class AdWords rapportage

Ook zijn er een aantal nieuwe features gelanceerd die het voor de marketeers en app-makers makkelijker moeten maken de zichtbaarheid van hun producten te vergroten. Het wordt makkelijker gemaakt de doelgroep te bereiken door invoering van targeting op basis van aankoop en download historie. Tevens worden meer impressies voor app advertenties geboden. Google introduceert ook App Deep Linking hetgeen nieuwe advertenties op een reeds geïnstalleerde app mogelijk maakt. Ook bieden de updates ruimte voor een betere meetbaarheid voor de betrokkenheid van gebruikers bij een app. Het is mogelijk om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld in-app aankopen en installaties.

De minst interessante verandering is die in de geschatte totale conversies. Het gaat hier dan vooral om meetbaarheid van de resultaten op mobiele apparaten. Voordeel hiervan is dat iedereen er vroeg of laat mee te maken zal krijgen omdat de mobiele internetter aan een sterke opmars bezig is. Al met al zijn er wel een paar goede verbeteringen en verliezen we geen belangrijke opties dus is de verandering positief. Denkt u er ook zo over? Of heeft u een andere mening? Deel het met ons!

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.