Behaal uw online doelstellingen? Google Analytics, meten = weten

Behaal jij jouw online doelstellingen?

Veel websitebeheerders hebben wel eens gehoord van of gekeken naar Google Analytics. Echter hebben veel van de website bezitters nog geen hoogte van alle mogelijkheden die deze Google service aanbiedt. Dit terwijl goed inzicht verkrijgen in je websitegegevens de basis vormt voor het verkrijgen van een succesvolle website.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is één van de gratis tools die Google aanbiedt aan websitebeheerders. Het laat alle statistieken zien van je website(s). Je kunt bijvoorbeeld inzien hoeveel bezoekers er op je website zijn gekomen, hoe je deze bezoeken verkregen hebt, hoe lang bezoekers op je website blijven en welke pagina’s het meest bezocht worden.

Waarom Google Analytics?

Naast Google Analytics zijn er talloze andere tools om je website te analyseren. Maar waarom moet je nou voor Google Analytics kiezen? Het inrichten en het implementeren van Google analytics is erg makkelijk in vergelijking met andere tools, de mogelijkheden zijn uitgebreider en het biedt integratiemogelijkheden met andere Google producten. Met een paar stappen kun je Google Analytics aan bijvoorbeeld Google AdWords en de Google webmaster tool koppelen. Wanneer je Google Analytics goed inricht kun je inzichtelijk maken welke kanalen en bezoekers voor jou het meest belangrijk zijn.

Google Analytics is ontzettend gebruiksvriendelijk, echter kan het vrij lastig zijn wanneer je er voor het eerst mee gaat werken. Gelukkig zijn er in Nederland veel partijen die trainingen aanbieden in het werken met Google Analytics.

Voordelen van Google Analytics zijn:

  • Volledig gratis.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Geheel in te richten naar eigen doelstellingen.
  • Je kunt zien waar bezoekers op jouw website naar zoeken.
  • Veel partijen die trainingen aanbieden om je kennis te vergroten.

 

Vergroten van je kennis

Er zijn verschillende manieren om Google Analytics onder de knie te krijgen en haar volledige potentie te kunnen gebruiken.

Google Analytics Trainingen

Een Google Analytics training kost veel geld. Maar als het goed is verdien je dit makkelijk terug. Na een training van een ervaren, en Google Analytics gecertificeerde trainer heb je vaak na een paar uur de basis al onder de knie. Klik hier voor meer informatie over het volgen van een Google Analytics training.

Literatuur

Online zijn er veel bronnen waar je informatie vandaan kan halen. Naast de online bronnen is het toonaangevende boek vna Brian Clifton, “Advanced Web Metrics with Google Analytics” een aanrader.

 

 

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.