Google Panda Update 4.0 Ehh..wat? Google Panda update?

Google heeft met haar nieuwe Google Panda update 4.0 vooral als doel om websites waarvan duidelijk is dat zij van lagere kwaliteit zijn, ook lager in de zoekresultaten te plaatsen. De Google Panda update, vernoemd naar software engineer Navneet Panda, is ondertussen al vier grote releases verder

Wat verandert er met de Google Panda 4.0 update?

Google heeft met haar nieuwe Google Panda 4.0 update vooral als doel om websites waarvan duidelijk is dat zij van lagere kwaliteit zijn, ook lager in de zoekresultaten te plaatsen. De Google Panda 4.0 update, vernoemd naar software engineer Navneet Panda, is ondertussen al vier grote releases verder. De laatste update, van mei 2014, veranderde een stuk minder in de huidige infrastructuur dan de Google Panda 4.0 update.

Sites met duplicated content worden met deze Google Panda 4.0 update vrijwel allemaal uit de organische zoekresultaten gehaald. Door het algoritme op keyword stuffing aan te passen, worden ook websites waar keyword stuffing een veel voorkomende truc was, uit de zoekresultaten verweerd.

Hoogwaardige content

Als lezer van dit artikel beheer of bezit je waarschijnlijk websites waarbij je gebruik maakt van zoekmachine geoptimaliseerde teksten. Deze Google Panda 4.0 update is weer een teken aan de muur dat kwalitatieve content extreem belangrijk is om de zoekpositie van een website te verbeteren. Het feit dat Google zoveel waarde aan hoogwaardige content hecht, is natuurlijk goed voor alle websites die hier ook echt tijd in steken. Prettig leesbare maar voor interessante teksten verbeteren het internet namelijk alleen maar.

Uit een recent onderzoek van Google bleek dat 99.5 procent van het internet bestaat uit websites met geen of nauwelijks waardevolle informatie. Omdat een groot deel van deze websites wel in de zoekresultaten van Google voorkwamen, is het algoritme van Google hierop aangepast.  Het is voor website eigenaren daarom belangrijk dat zij weten dat wanneer zij regelmatig nieuwe hoogwaardige teksten plaatsen, de zoekpositie in de zoekmachines sterk kan verbeteren. Wanneer er wekelijks tijd besteedt wordt aan het plaatsen van nieuwe teksten, en hier een kwaliteitscontrole op verricht wordt, kan er binnen enkele weken al resultaat geboekt worden.

Hoe beoordeelt Google content?

Google screent jouw website en al haar content op honderden eigenschappen. De belangrijkste zijn;
  • Is de informatie beschreven in de tekst origineel?
  • Wordt er naar de tekst vanaf andere pagina’s doorgelinkt?
  • Is de informatie in het artikel betrouwbaar?
  • Komt er geen keyword stuffing in de tekst voor?
  • Hoelang blijft de gemiddelde bezoeker op de website?

 

 

Google Panda update - Google updates seo

Gebruiksvriendelijke website

Het is belangrijk dat een website gebruiksvriendelijk is voor alle verschillende soorten bezoekers. Als bezoekers makkelijk kunnen navigeren en op een prettige manier je teksten kunnen lezen, zijn zij eerder geneigd om nog een keer een bezoek aan je website te brengen. De optimalisatie van je website kan de vindbaarheid van je website erg bevorderen.

Wat kan internet marketing bureau BeginOnline voor jou betekenen?

Internet marketing bureau BeginOnline is in staat om al online activiteiten omtrent een website over te nemen, en bijvoorbeeld de zoekpositie drastisch te verbeteren. Door jarenlange ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren, kan BeginOnline je nog meer online omzet bezorgen.  Wil je weten wat we nog meer voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op!

Google Panda zoekmachine optimalisatie - Google Panda Update 4.0 SEO

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

Ontdek ons internet marketing bureau en vergroot uw rendement met de juiste online marketing strategie!

Internet Marketing Diensten

Internet marketing bureau BeginOnline helpt! Iedereen probeert te helpen maar BeginOnline geeft de genadeslag en maakt de klant de winnaar.

Zoekmachine Optimalisatie

 Hoog scoren in de organische zoekresultaten is topsport, en wij zijn topatleten. Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag!

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Conversie optimalisatie

Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag om een concrete zoekmachine optimalisatie campagne te ontwikkelen.

Meer weten over conversie optimalisatie?

Google AdWords

Google AdWords Campagne: Verpletter je concurrenten met een goede Google AdWords campagne en geniet van online succes.

Meer weten over een Google AdWords campagne?