Nieuwe Google Updates: Possum & Penguin 4.0

Google heeft meerdere veranderingen doorgevoerd in het algoritme. Hierbij heeft Google tevens te kennen gegeven dat ze beginnen met het lanceren van het Penguin 4.0 Algoritme.

Google Possum update & Google Penguin 4.0 update

Google heeft weer meerdere updates doorgevoerd in het algoritme. Hierbij heeft Google tevens te kennen gegeven dat ze beginnen met het lanceren van het Penguin 4.0 Algoritme. De grootste invloed van de nieuwe Google Possum Update heeft betrekking op de lokale zoekresultaten. Bij de Penguin 4.0 update ligt de nadruk voornamelijk op de penalty’s en linkstructuur.

De Possum Update neemt een belangrijke onderdeel in binnen het algoritme van Google. Maar, wat is eigenlijk de Possum update? Possum is een onofficiële benaming van de update van het lokale ranking algoritme. Dit betekent dat je per locatie een andere top 3 krijgt in de zoekresultaten. Dit wordt door Google bepaald aan de hand van:

  • Het IP adres van de bezoeker; het IP adres van de bezoeker wordt steeds bepalender voor het lokaliseren van de bezoeker. Hierdoor toont Google in de meeste gevallen de bedrijven uit de juiste regio.
  • Bedrijven buiten de stad; deze bedrijven worden nu door Google meegeteld als onderdeel van de stad. Hierdoor zullen bedrijven die net buiten de stad liggen, gaan klimmen in de ranking.
  • Bedrijven die samen een pand delen gaan er echter op achteruit; bedrijven met hetzelfde adres worden namelijk door Google gefilterd. Dit is één van de weinige slechte veranderingen van de Google Possum update.
  • De lokale zoekresultaten worden steeds belangrijker; door de toename van de lokale zoekresultaten is het aan te raden om hier je zoekwoordenonderzoek op aan te passen. De zoekterm “Slager Utrecht” kan hele andere resultaten geven ten opzichte van de zoekterm “Utrecht Slager”. Zorg er derhalve voor dat je de juiste (long tail) zoekwoorden gaat hanteren.

 

Google Updates: Google Possum & Google Penguin 4.0

Penguin 4.0 update

Het Penguin algoritme is door Google weer helemaal geüpdatet. De belangrijkste nadruk binnen dit algoritme ligt op de linkstructuur. Een website met een onnatuurlijk linkprofiel heeft weinig waarde volgens Google. Tevens heeft Google ervoor gezorgd dat het Penguin 4.0 algoritme real-time is. Dat wil zeggen dat veranderingen veel sneller opgenomen worden. Hierdoor kun je ook veel sneller herstellen van penalty’s die je hebt opgelopen.

Google heeft sowieso het een en ander veranderd aan de penalty’s. Voorheen kon je een penalty krijgen, waardoor je hele website daalde in Google. Tegenwoordig worden alleen de slechte pagina’s benadeeld; de overige pagina’s van je website houden hun normale positie. Zorg er overigens wel nog steeds voor dat je geen penalty’s oploopt..

Google Updates: Google Possum update en Google Penguin update 4.0

Ontdek ons internet marketing bureau en vergroot uw rendement met de juiste online marketing strategie!

Internet Marketing Diensten

Internet marketing bureau BeginOnline helpt! Iedereen probeert te helpen maar BeginOnline geeft de genadeslag en maakt de klant de winnaar.

Zoekmachine Optimalisatie

 Hoog scoren in de organische zoekresultaten is topsport, en wij zijn topatleten. Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag!

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Conversie optimalisatie

Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag om een concrete zoekmachine optimalisatie campagne te ontwikkelen.

Meer weten over conversie optimalisatie?

Google AdWords

Google AdWords Campagne: Verpletter je concurrenten met een goede Google AdWords campagne en geniet van online succes.

Meer weten over een Google AdWords campagne?