Google Shopping (Google Affiliate Netwerk)

Google shopping laat advertenties met productvermeldingen binnen de zoekresultaten zien. Hierdoor kan de consument de producten vergelijken en een aankoop doen in de desbetreffende webshop.

Google shopping voor affiliates

Google shopping laat advertenties met productvermeldingen binnen de zoekresultaten zien. Hierdoor kan de consument de producten vergelijken en een aankoop doen in de desbetreffende webshop. Nieuw wordt Google shopping voor affiliates. Hoe dit er precies uit gaat zien, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Zo zou het mogelijk kunnen zijn dat affiliaties een eigen data feed maken en inladen via de Google Merchant Center affilate account. De vraag is echter of adverteerders hier wel geld in willen stoppen. Een andere optie is de shop de look. Deze test loopt momenteel in de Verenigde Staten. Hier worden foto’s van content publishers en bloggers getoond. Hierbij staan shopping advertenties van producten die op de foto getoond worden.

Concurrentie voor de topposities verhogen

Google werkt er hard aan om Google shopping voor affiliates te introduceren. Dit kan de concurrentie voor de topposities aardig verhogen. Dit betekent een stijging van de CPC en meer inkomen voor de publischer. Welke vorm het wordt, zal snel duidelijk zijn. Wanneer de resultaten van de tests binnen zijn, zal Google deze nieuwe manier van adverteren wereldwijd introduceren. Voor online winkeliers een spannende periode. Google shopping zorgt nu eenmaal voor een hogere conversie en omzet. Ondernemers zullen gaan concurreren om samen te werken met de beste content publishers. We doen het dus ook een beetje voor de eer.