Conversie Optimalisatie Verhogen Tips

Conversie optimalisatie

Het is uiteraard van belang dat je veel bezoekers op je website weet te krijgen. Het is echter nog veel meer van belang dat deze bezoekers ook daadwerkelijk iets op je website doen. Dit kan het leggen van contact zijn of het bestellen van een product. Maar, heb jij jezelf ooit wel eens afgevraagd hoe de conversie van jouw website zo optimaal mogelijk kan zijn?

Conversie optimalisatie: Een website richt zich op de bezoeker

Het belangrijkste van een website is dat deze eenvoudig en simpel moet zijn. Je moet de bezoekers de informatie geven waar ze naar op zoek zijn. Dat kan je onder andere doen door:

  • Je moet ervoor zorgen dat de inhoud past bij de verwachtingen die een bezoeker heeft.
  • Je moet ervoor zorgen dat de inhoud aantrekkelijk en attractief is.
  • Je moet ervoor zorgen dat er meerdere conversiemogelijkheden zijn, denk bijvoorbeeld aan contactformulieren.
  • Je moet ervoor zorgen dat de bezoekers gestimuleerd worden om een bestelling af te ronden of om een aanvraag in te dienen.
  • Je moet ervoor zorgen dat je website overzichtelijk is, zodat de bezoekers goed hun weg kunnen vinden op de website.

Er is nog veel meer!

Met alleen conversie optimalisatie bereik je niet het optimale resultaat. Mede daarom kan je je ook nog richten op zoekmachineoptimalisatie en Google AdWords. Een combinatie van al deze elementen zorgt voor de perfecte optimalisatie van je website.

 

Retargeting: verhoog je conversie met doelgerichte advertenties

Retargeting is een belangrijk onderdeel voor het aantrekken van bezoekers. Met retargeting kan je ervoor zorgen dat bezoekers, die bepaalde pagina’s van je website al bezocht hebben, in de toekomst opnieuw kan bereiken door de juiste advertenties te laten zien.  Dit kan best ingewikkeld klinken, vandaar dat we een voorbeeld geven om het een en ander te verduidelijken:

Stel dat je op zoek bent geweest naar nieuwe Nike schoenen. Je hebt hiervoor op meerdere websites gekeken. De volgende dag ben je echter op zoek naar nieuwe onderbroeken. Op de websites die je dan bezocht, zie je opeens advertenties van de Nike schoenen die je gister had bekeken. Dit is een typisch voorbeeld van retargeting.

Het belang van retargeting

Retargeting is een ideale manier om bezoekers te verleiden om terug te keren op jouw website. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen aanbieders met elkaar gaan vergelijken. Het is vandaar van groot belang om mensen te blijven herinneren aan jouw product of dienst. Door mensen te blijven herinneren, is de kans op een aankoop steeds groter.

Het bereik van retargeting

Retargeting werkt het beste als je kan adverteren op grote websites zoals youtube.nl, nu.nl en telegraaf.nl. Dankzij onze connecties kunnen wij goedkope advertentieplekken regelen op deze websites. Hierdoor kan je een optimale retargeting campagne uit laten voeren tegen lage kosten.

Retargeting werkwijze

Bij de retargeting campagne hoef je zelf helemaal niks te doen. Je krijgt enkel maandelijks een update met de stand van zaken. Retargeting is de afgelopen periode wel aangepast; voorheen maakte vooral grote bedrijven zoals booking.com en Zalando gebruik van deze methode. Tegenwoordig is het voor MKB-bedrijven ook steeds interessanter om een retargeting uit te laten voeren.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.