Wat is de Google Penguin Update?

Nieuwe Google Penguin update

De Google Penguin update is een aantal jaren geleden ingevoerd door Google. Dit was om het algoritme van de zoekmachine te verbeteren. Op het gebied van internet marketing is deze update erg belangrijk, omdat het de rankings in Google kan verlagen of verhogen.

Tegen keyword spamming en link spamming

Google heeft de Google Penguin update ontwikkeld om spammers tegen te gaan. Keyword spamming en link spamming zijn twee activiteiten die hieronder vallen. Keyword spamming heeft te maken met een teveel aan keywords op je website. Dit gebeurt niet zomaar als je teksten voor je bezoekers schrijft, maar wel als je het zoekwoord tientallen keren in de tekst en op andere plaatsen laat voorkomen. Link spamming is het verzamelen van slechte kwaliteit links met grote hoeveelheden tegelijk.

Hoe dek je jezelf in voor de Google Penguin update?

Hoe zorg je ervoor dat je website zeker niet wordt geraakt door deze update? Zorg er altijd voor dat je teksten schrijft voor je bezoeker en niet voor zoekmachines. Natuurlijk is het niet erg als je af en toe een zoekterm in de tekst verwerkt, maar de tekst moet dan nog wel lekker lopen. Daarnaast moet je proberen om je linkbuilding profiel zo natuurlijk mogelijk te houden door goede links te verzamelen vanaf relevante websites.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.