Online marketing strategieën

Populairste online marketing strategieën

Voor ondernemers is de website, na persoonlijk contact, inmiddels de beste manier om nieuwe klanten aan te trekken. De online verkoop stijgt hard, maar de meeste bedrijven gebruiken hun website niet om direct te verkopen, maar om leads te genereren. Welke online marketing strategieën mogen niet in je online marketingplan ontbreken?

Online marketingplan: Een goede website

Een website moet daarom waarde toevoegen en efficiënt leads genereren. Want het aantrekken van bezoekers kost geld en als je waardevolle informatie biedt, bouw je vertrouwen op en geef je mensen een reden om terug te keren naar de website. Door de stijgende marketingkosten richten steeds meer bedrijven hun website in op leadgeneratie. In ruil voor contactgegevens ontvang je dan een rapport nieuwsbrief of webinar. Daarmee bouwen succesvolle bedrijven hun e-mail lijst en klantrelaties op. E-mail marketing is inmiddels één van de beste manieren om klanten aan te trekken, omdat je per mail eenvoudig aanbiedingen kunt doen aan mensen die al bekend zijn met je bedrijf en producten.

Online marketingplan: Websitebezoekers aantrekken

Je kunt nog zo’n goede website hebben, maar zonder bezoekers gebeurt er niets. Zoekmachines en dan vooral Google hebben het hoogste bereik. Vrijwel iedereen gaat via de zoekmachine op zoek naar informatie. De snelste manier om potentiële klanten te bereiken is door te adverteren in de zoekmachine. Je betaalt dan alleen per klik en je adverteert op bepaalde zoekwoorden. De concurrentie is hoog dus je moet het verkoopproces efficiënt inrichten om winstgevend te adverteren in de zoekmachines. Naast adverteren in de zoekmachine kun je je website optimaliseren voor de natuurlijke zoekresultaten met zoekmachineoptimalisatie of Google AdWords adverteren. Topposities bereik door voor een bepaald onderwerp de beste mogelijke pagina te ontwikkelen en links te verzamelen om te bewijzen dat je de beste pagina hebt ontwikkeld.

Online marketingplan: Sociale media

Sociale media zoals Facebook, Twitter en Linkedin zijn enorm populair en daarom populair onder marketeers. Consumenten kun je best bereiken via Facebook. Als je zakelijk verkoopt is Linkedin het populairste platform. Adverteren op social media is de makkelijkste manier om je producten te verkopen. Er zijn ook vele ondernemers die succesvol een lijst met volgers weten op te bouwen en die commercieel inzetten.

Online marketingplan: Contentmarketing

Contentmarketing is de nieuwste marketing trend. Het is het ontwikkelen, publiceren en verspreiden van educatieve content om klantrelaties op te bouwen. Al in 1895 lanceerde tractorfabrikant John Deere het magazine The Furrow om boeren te helpen om hun winstgevendheid te verbeteren. Michelin ontwikkelde in 1900 de Michelin Gids met informatie over auto onderhoud, accommodaties en reistips. Internet maakt het publiceren en verspreiden van waardevolle informatie veel makkelijker en goedkoper. Contentmarketing mag dan ook niet ontbreken in je marketingplan als je online succes wilt boeken.

 

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.