Software om marketing te automatiseren: 5 toepassingen onder de loep

 

Steeds meer internet marketeers houden zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van een marketing strategie voor hun onderneming of de onderneming waarvoor ze in dienst zijn. Software kan u helpen om het proces in te richten, te ondersteunen en te analyseren: marketingautomation software. In dit artikel gaan we kijken waar marketing software je kan ondersteunen.

 

1. Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is één van de voornaamste prioriteiten van een online marketeer. Zo is het handig om te ontdekken welke keywords goed scoren bij jouw website en bij concurrerende websites. Zo kun je ook ontdekken bij welke keywords nog kansen liggen om een betere ranking te behalen. Een goede marketing software brengt u in de mogelijkheid om de vindbaarheid van je website te verbeteren door hier een beeld in te scheppen.

2. Social Media Management

Sociale media kanalen zijn een belangrijk onderdeel van je inbound marketing strategie. Goede marketingautomation software stelt de participatie van de sociale media op een gestructureerde manier voor. De analyse van de resultaten stelt je in staat om bijvoorbeeld betere tijdstippen te ontdekken om te communiceren met je volgers.

 

 

3. Landingspagina's

Cruciaal in een goede website is een overzichtelijke landingspagina. Marketing-software biedt u de mogelijkheid om je conversieratio's te vergelijken met de varianten van call-to-action buttons. Door met deze statistieken te spelen en diverse mogelijkheden uit te testen kunt u voor u zelf ontdekken welke manier het best werkt voor uw website. Stel een schema op met de verschillende mogelijkheden; gebruik daarna elke mogelijkheid voor een periode van 3 opeenvolgende dagen. Noteer de coversieratio's van deze periode en kijk wat uw uitkomst is. U zult zelf verstelt staan van het resultaat dat u kan bekomen.

4. Checkout monitoring

In een ideale marketing-software kun je je klanten opvolgen en kijken hoe ze zich gedragen gedurende de checkout. Waar haken mensen af, welke vragen hebben ze tijdens dit proces? Zijn er onduidelijkheden? Dit zijn allemaal mogelijkheden om uw website beter te optimaliseren.

5. Closed loop analytics

Door de marketingsoftware te combineren met de financiële cijfers van uw website is het mogelijk om na te gaan via welk kanaal of op welke manier het meeste winst wordt gemaakt. Zodoende kan u zich focussen op deze manier van werken. U kunt nadenken over hoe u deze beter kunt optimaliseren of vereenvoudigen. U kunt bijvoorbeeld het aantal bezoekers via dit kanaal proberen te vergroten.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.