Mobiele online aankopen in Nederland stijgt fors

Wie geen webwinkel heeft, blijft achter. De online ontwikkelingen verlopen nog veel sneller. Webshops die niet zijn aangepast op mobiele gebruikers, hebben straks het nakijken.

Mobiele aankopen overtreft desktop aankopen

De tijd van fysieke winkels ligt bijna achter ons. Al enkele jaren wordt de ene na de andere retailer getroffen door faillissement. Wie geen webwinkel heeft, blijft achter. De online ontwikkelingen verlopen nog veel sneller. Webshops die niet zijn aangepast op mobiele gebruikers, hebben straks het nakijken.

Online aankopen worden steeds vaker via de smartphone gedaan. In 2017 heeft Android hier nog de meerderheid in, maar het ziet ernaar uit dat iPhone dit in gaat halen. De aankopen via de tablet dalen juist. Het merendeel van de mobiele aankopen vinden we in de kledingbranche. Met 42% steekt fashion er met kop en schouders bovenuit. Ook sportartikelen en home laten een flinke groei zien.

Online retailers doen er goed aan een webshop op korte termijn aan te passen naar mobiele gebruikers. Het ontwikkelen van een app zorgt voor hogere uitgaven bij de gebruiker. Wat klanten belangrijk vinden is het direct laden van een webshop, personalisering, pushmeldingen en aanwezigheid op het startscherm. Dit wordt bereikt met een slimme shopping app. Online retailers met een uitgebreide shopping app lieten in de eerste helft van 2016 een flinke groei zien.

 

De aankopen via apps ligt ruim 3 keer hoger dan bij mobiele webshops. Voor online ondernemers loont het daarom om een mobiele shopping app te laten ontwikkelen.

 

mobiele aankopen online - mobiele website maken

Online-aankopen via smartphone - webdesign smartphone

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

Ontdek ons internet marketing bureau en vergroot uw rendement met de juiste online marketing strategie!

Internet Marketing Diensten

Internet marketing bureau BeginOnline helpt! Iedereen probeert te helpen maar BeginOnline geeft de genadeslag en maakt de klant de winnaar.

Zoekmachine Optimalisatie

 Hoog scoren in de organische zoekresultaten is topsport, en wij zijn topatleten. Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag!

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Conversie optimalisatie

Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag om een concrete zoekmachine optimalisatie campagne te ontwikkelen.

Meer weten over conversie optimalisatie?

Google AdWords

Google AdWords Campagne: Verpletter je concurrenten met een goede Google AdWords campagne en geniet van online succes.

Meer weten over een Google AdWords campagne?