Mobile-first index

Mobiele zoekopdrachten halen de desktop zoekopdrachten in. Momenteel worden de mobiele zoekresultaten bepaald vanuit de desktop versie. Google wil dit gaan omdraaien. Hierbij geldt: mobile-first.

Google nieuwe zoekindex, mobile first

Mobiele zoekopdrachten halen de desktop zoekopdrachten in. Momenteel worden de mobiele zoekresultaten bepaald vanuit de desktop versie. Google wil dit gaan omdraaien. Hierbij geldt: mobile-first. Websites die mobiel vriendelijk (responsive) zijn ondervinden hier geen probleem van. De content blijft bij beide hetzelfde. Belangrijker is om te controleren of de hoeveelheid content ook gelijk blijft, inclusief backlinks. Is dit niet het geval, dan kan dit van invloed zijn op de positie binnen de zoekresultaten. Het is niet zo vreemd dat Google zich steeds meer richt op mobiel. Over een aantal jaar zal de desktop bijna helemaal verdwijnen. Het zijn dan voornamelijk bedrijven die nog met de desktop werken.

responsive webdesign

De introductie van Mobile first indexing

Bij de Mobile First indexing zullen mobiele websites opnieuw beoordeeld worden. Een goede gebruikservaring staat hierbij voorop. Een PVA-website heeft hierbij de voorkeur. Dit is een website met dezelfde mogelijkheden als een app heeft. Ook de ANP-website heeft een streepje voor. Dit zijn aangepaste HTML-varianten van websites. Content met veel tekst, afbeeldingen en video’s worden zeer snel geladen op een mobiel apparaat. Om straks ook nog goed in de zoekresultaten zichtbaar te zijn, moet de website worden aangepast. Hierbij ligt de focus op de laadtijd van pagina’s en een goede mobiele versie.

mobiel vriendelijke website

Hét internet marketing bureau dat ervoor zorgt dat jouw omzet verveelvoudigt.

Internet Marketing Diensten

Internet marketing bureau BeginOnline helpt! Iedereen probeert te helpen maar BeginOnline geeft de genadeslag en maakt de klant de winnaar.

Zoekmachine Optimalisatie

 Hoog scoren in de organische zoekresultaten is topsport, en wij zijn topatleten. Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag!

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Conversie optimalisatie

Samen met jouw bedrijfsvisie gaan we aan de slag om een concrete zoekmachine optimalisatie campagne te ontwikkelen.

Meer weten over conversie optimalisatie?

Google AdWords

Google AdWords Campagne: Verpletter je concurrenten met een goede Google AdWords campagne en geniet van online succes.

Meer weten over een Google AdWords campagne?