Een bestaand merk een nieuw leven inblazen

Bouw een merk

Hier moet je aan denken als je een nieuw merk opzet, een bestaand merk nieuw leven inblaast of een klant helpt om zijn merk op de kaart te zetten.

Het speelveld is aan het veranderen voor merken. We zien een geleidelijke overgang van een wereld vol door angst gedreven verkoop naar een positievere, innovatieve plek waar merken op gelijk niveau met consumenten praten. In plaats van ze te behandelen als slaafse kuddedieren. Hoewel dit voor sommigen misschien raar klinkt, is het in werkelijkheid eigenlijk heel normaal. De basis van deze aanpak is namelijk oprechtheid, integriteit en de wens het juist te doen. Een merk is zoveel meer dan een logo en een lettertype. Dat is slechts de visualisatie ervan. Onze rol als internet marketing bureau en webdesign bureau breidt zich uit, want mensen gebruiken het web om te bepalen wie ze zijn en niet alleen als winkeletalage. Het probleem is echter dat veel merken niet kunnen definiëren wie zij zijn.

Het vinden van je 'Waarom'

Het begrijpen van je echte kern - de essentie van waarom je iets doet - is net zo belangrijk voor je klanten als voor jezelf. Het is schokkend om te zien hoe veel merken denken dat de basis van hun bedrijf 'geld verdienen' is. Maar dat is een slecht resultaat. Je zult dieper moeten gaan, in de menselijke psyche. En net als bij het ontdekken van jezelf zul je, wanneer je de kern bereikt hebt, niet meer het idee hebben dat je met nieuwe ideeën op de proppen moet komen... Je zult ze vanzelf ontwikkelen vanuit je eigen intuïtie. Je Waarom moet in enkele zin of uitdrukking samengevat kunnen worden. Dus niet: 'Wij bieden deskundige architectuurdiensten aan bouwers en planners in Nederland.' Dat is wat je doet. Een Waarom lijkt meer op de normale manier van praten. Kijk bijvoorbeeld eens hier naar: Nederland is van nature prachtig, maar gebouwen veranderen dat. Elk gebouw dat wij ontwerpen, houdt rekening met de omgeving om zo in balans te zijn met de natuur.' Dit kan vervolgens teruggebracht worden tot iets korters als: 'Omgeving eerst'. Het verschil is duidelijk. Voor sommigen klinkt dit wollig, maar als je echt om je werk geeft, geef je ook om de omgeving. Of werk je liever met een bedrijf dat zich vooral richt op het maken van winst? Om tot je Waarom te komen, blijf je jezelf gewoon 'Waarom?' vragen tot je er bent. Dit kost meestal zo'n vijf pogingen. Wees geduldig, je komt er wel.

''Mensen kopen niet wat je doet, ze kopen waarom je het doet."

Wat je doet

Nu weet je waarom je iets doet, moeten we heel duidelijk krijgen wat je doet. Zeggen dat je 'gebouwen ontwerpt'  is niet duidelijk genoeg. Wees specifieker en zorg ervoor dat elke keer dat je antwoord geeft, het precies hetzelfde is. Voor wie ontwerp je? Wat voor een soort gebouwen ontwerp je? Zijn ze gespecialiseerd? Wat is de focus? Wat voeg je toe?

Hoe je het doet

Dit is wederom niet zo simpel als zeggen 'we voegen stenen en cement samen'. Het gaat erom hoe je je  Waarom uitvoert. De vraag is dus: 'Hoe zorg je ervoor dat landschappen mooier worden?' Dit zou het antwoord kunnen zijn: 'Door de omgeving als belangrijkste uitgangspunt te hanteren en gebouwen te ontwerpen met materialen die passen bij de omgeving. We richten ons ook op het oplossen van de problemen die de klant ervaart, zoals ruimtegebrek, te weinig natuurlijk licht....

 

Ontdek hier de laatste online marketing tips en trends!

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.