Problemen waar Google mee te maken krijgt

Google is begonnen als kleine zoekmachine en heeft inmiddels ruim 60.000 werknemers in dienst. Als marktleider zijn ze niet meer weg te denken. Toch kan dit in de toekomst gaan veranderen. Dit is al terug te zien in de huidige cijfers. Het marktaandeel stond 2 jaar geleden nog op 70%, dit is nu nog maar 65% kans. Met name Bing is een grote concurrent. Steeds meer adverteerders weten hun weg te vinden naar zoekmachine Bing, met name vanwege de lagere kosten. DuckduckGo biedt anoniem zoeken aan, iets dat steeds meer gewaardeerd wordt. Andere tegenstanders zijn social media als Facebook, LinkedIn en Twitter. Hierdoor loopt Google veel advertentie inkomsten mis.

Eigen machtspositie werkt tegen

Een machtspositie hebben is mooi, totdat het tegen je gaat werken. In Europa ligt Google regelmatig onder vuur. Google maakt misbruik van de machtspositie. Dit zorgt voor veel weerstand. Apps weten Google voorbij te streven. Wie op zoek is naar een tweedehands product gaat direct naar de marktplaats-app. Google wordt hierbij niet aangedaan. Google zelf weet hier nog geen oplossing voor. Hoewel andere zoekmachines op dit moment geen grote bedreiging voor Google vormen, moeten ze wel alert blijven voor de toekomst.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.