Publiceren bij ‘anderen Startpagina’s, wiki’s, linksharing en fora

Het allerleukste wat je kan overkomen met je website, weblog of webshop is dat je bezoekers de artikelen of producten gaan delen met hun vrienden, of links plaatsen op hun eigen website of sociale netwerken. Ook is het leuk als bezoekers vaker terugkomen. Helaas is dat moeilijk te bewerkstelligen. De concurrentie op het internet is erg groot en die wordt alleen maar groter. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om te zorgen dat je extra bezoekers krijgt. Een van de acties is gebruikmaken van je concurrenten en van de openbare netwerken.

Eerder hebben onze internet marketing specialsten al diverse voorbeelden genoemd van wat je zoal kunt doen om meer aandacht te trekken voor je website, weblog of webshop. Door je kennis te delen met anderen vestig je de aandacht op je persoon en op je website. Zo kun je:

 • Gastbloggen op diverse grote en kleine weblogs; let wel op eventueel concurrerende weblogs, niet altijd wordt het gewaardeerd als je voor de concurrenten schrijft.
 • Actief zijn op sociale netwerken zoals Twitter, Google Plus, LinkedIn en Facebook
 • Reageren op andere weblogs

Los van deze zaken blijft in het algemeen 'actief zijn op het internet' een grote aanrader. Dat kun je doen achter je pc of mobiel via laptop of smartphone. Maar wat moet je je nou voorstellen bij 'actief zijn op het internet' behalve de punten die al genoemd zijn? Trek er maar vast wat tjd voor uit, want wat volgt gaat je nog aardig wat tijd kosten!

Links aanvragen

De eenvoudigste vorm van bezoekers trekken is het aanvragen van links op andere webstes. Voorwaarde is wel dat het relevante websites zijn. Het idee is als volgt: als een relevante website een lnk naar je website plaats, is de kans groot dat de bezoeker van de site op le link klikken. Dit omdat je webste mogelijk toegevoegde waarde heeft. Diezelfde bezoekers zijn dan ook sneller geneigd een actie uit te voeren op je website, zoals het invullen van een offerteaanvraag, reageren op artikelen of het doen van een aankoop.

Een goede manier om relevante websites te vinden is SEO Spy Glass (link-assistant.com). dit programma moet je eerst downloaden. Hiermee kun je natuurlijk zien hoeveel linksje website al heeft, maar je kunt hier ook de website van een concurrent of vergelijkbare weblog invoeren. Je ziet dan meteen op welke websites links staan. Een aantal daarvan zijn mogelijk ook interessant voor jou.

Daarnaast heb je misschien partners, leveranciers of klanten die graag een link naar je website opnemen. Ook dit zijn relevante links - en al die relevante links tellen mee voor je zoekmachineoptimalisatie. Ze leveren extra bezoekers op, maar zorgen er ook voor dat zoekmachines jouw website relevanter vinden voor bepaalde zoekopdrachten. Maar hoe vraag je nou netjes links aan aan bij websites van mensen die je niet kennen?

 • Ga allereerst op zoek naar een e-mailadres op de betreffende website.
 • Kijk of er iemand specifiek gaat over de website, bijvoorbeeld een webmaster of community manager, en stuur hem vervolgens een e-mail
 • Vul een passend onderwerp in, bijvoorbeeld: 'Vraag over de website'. Geef niet meteen hier al aan dat je links wilt uitwisselen. De oplettende webmaster ziet meer van dat soort e-mails en meestal is dat spam, dus misschien verwijderen ze je e-mail dan direct.
 • Stel jezelf in het bericht voor en vertel waarom je mailt. Je komt regelmatig op de website en vindt dat er belang bij kan zijn om links uit te wisselen.
 • Je vertelt vervolgens netjes waar op je eigen website je een link gaat plaatsen naar de andere website, zodat men dat kan bekijken.
 • Je vraagt daarna of het mogelijk is om een link op de andere website terug te kijken
 • Benadruk vooral de relevantie, begin niet over zoekmachineoptimalisatie en scoren.
 • Sluit daarna netjes, altijd met een open vraag af met de hoop iets van ze te horen

Kortom: wees netjes. Mocht de webmaster of contactpersoon iets terugsturen, val hem dan niet nogmaals lastig, want dat kan soms meer kwaad dan goed doen.

Beoordelingen plaatsen bij artikelen

Een van de engste dingen die je kunt doen, is bezoekers controle geven over de website. En toch kan het ontzettend veel opleveren. Neem nou beoordelingen: sta bezoekers toe een artikel of product te beoordelen en leer daarvan. De beoordelingen kunnen je stimuleren om meer en beter te schrijven. Je kunt de bezoekers bjvoorbeeld bij wjze van beoordeling een aantal sterren laten aanklikken. Vanzelfsprekend moet je er hierbij wel voor zorgen dat een bezoeker dat een keer dan doen.

Een andere optie is een knop waarmee bezoekers een stem kunnen uitbrengen op het artikel. Dat kan natuurlijk sinds kort met behulp van van de Facebook 'Vind ik leuk'-knop, maar in WordPress bestaan er ook plug-ins die het stemmen mogelijk maken. Anderen zien meteen hoeveel bezoekers een artikel leuk vonden. Je zou artikelen waarop veel wordt gestemd ook naar voren kunnen halen op je website, zodat andere bezoekers er misschien ook wat aan hebben. Ook kun je een sorteeroptie maken voor de artikelen waarop het meest gestemd wordt. Het voordeel van een dergelijk beoordelingssysteem is dat je na een tijdje kunt zien welk soort artikelen het meest gewaardeerd wordt. Je kunt bj het brainstormen over nieuwe artikelen rekening houden met deze waardering. zo stem je inhoud van de website steeds beter af op je bezoekers. Uitkijken is wel geboden, want een paar bezoekers kunnen veel invloed hebben, terwijl het overgrote deel zich niet laat horen. Juist kun je wegjagen als je de inhoud aanpast. Desondanks kan het stemmen voor de minder actieve bezoekers wel een stimulans zijn om ook mee te doen, omdat bijvoorbeeld artikelen anders naar een andere pagina verdwijnen (als je een prioriteit maakt). Maar ook als je dat niet wilt, kan het feit dat er stemmen bij een artikel staan wel stimuleren tot het lezen ervan. Als er één schaap over de dam is, volgen er meer en dat geldt ook in dit geval.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.