Pinterest voor bedrijven - Maak je zakelijke Pinterest-account aan

Bij Pinterest gaat het over een social media, gericht op beeldmateriaal. Als je een Pinterest account hebt, dan heb je een digitaal prikbord met afbeeldingen en met foto’s. Deze kunnen gepind en dan op boards worden geplaatst. Bij een board gaat het meestal over een verzameling afbeeldingen over een specifiek onderwerp. Voor bedrijven kan Pinterest erg interessant zijn. Waarom? Een afbeelding zegt meer dan heel veel woorden bij elkaar. Als afbeeldingen de doelgroep aanspreken, kunnen zij deze delen. Er is onderzoek gedaan waaruit naar voren komt dat de gebruikers op Pinterest steeds meer ‘merken’/retailers volgen dan de gebruikers op Twitter en Facebook. Ook zou een post via Pinterest meer verkeer doorsturen naar een website dan Twitter, Stumbleupon, Linkedin en Google. Dit kan voor een bedrijf dus erg zinvol zijn!

Pinterest voor bedrijven: Pinterest slim gebruiken

Wanneer je veel foto’s op je website gebruikt, is het zinvol om Pinterest te gebruiken. Daarmee kun je je bereik vergroten en meer verkeer genereren. Je kunt een bedrijfsaccount aanmaken, dan kunnen anderen je volgen en pinnen. Je zou ook een board kunnen maken en deze kunnen vullen met afbeeldingen. Ga je afbeeldingen van je website plaatsen op Pinterest, zorg dan dat ze een bron krijgen. Ga eerst de afbeelding uploaden en dan bewerken (voeg de URL toe). Wanneer iemand dan op de afbeelding, dan komen ze op jouw website terecht.

Pinterest voor bedrijven: Embedfunctie Pinterest

Je kunt alle afbeeldingen of een board embedden op jouw eigen website. Dit wil zeggen dat je afbeeldingen die gedeeld zijn op Pinterest ook op andere sites gebruikt kunnen worden. Dit is ideaal want als zij dan op de afbeelding klikken, komen ze op jouw site terecht.

Pinterest voor bedrijven: Maps op Pinterest

Er is een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan Pinterest, de Place Pins. Je kunt een pin koppelen aan een locatie op een kaart. Hierbij kan iedereen eigen interactieve kaarten maken. Dit is voor bedrijven erg nuttig om te gebruiken.