Responsive webdesign, wat is dat? Webdesign geschikt voor elk scherm!

Een andere naam voor responsive design is RWB (responsive web design). Er wordt gebruik van gemaakt om een ideale gebruikerservaring te creëren op diverse schermgroottes. Je kunt een website op verschillende apparaten bekijken, daar dient bij het maken van een website rekening mee gehouden te worden. Met responsive design kan het probleem op worden gelost, zodat je op alle apparaten een website kunt bekijken. Bij responsive website, zal deze zichzelf aanpassen aan de schermresolutie van een apparaat wat jij op dat moment in het gebruik hebt.

Responsive webdesign: Website op een mobiel bekijken

Je bent onderweg, met de bus of met de trein. Je ziet elders een advertentie en wil de website snel bezoeken. Met je mobiel zoek je de website op, maar wanneer de webshop niet goed zichtbaar is op je mobiel, dan is je gebruikerservaring niet positief. Je zal de site snel verlaten en op zoek gaan naar een andere shop.

Zoekmachineoptimalisatie en responsive design

Een mobiele site moet goed gevonden worden in de zoekmachines. Zoekmachineoptimalisatie speelt daarin een belangrijke rol. Je hebt met responsive design geen last van dubbele content. Het zou juist een voordeel kunnen zijn ten opzichte van het gebruik van een aparte URL, die je voor je mobiele site gaat gebruiken.

Meer gebruik mobiel internet

Op je mobiele telefoon bekijk je veel websites, dit doen steeds meer mensen. Het CBS heeft hier onderzoek naar gedaan en daaruit komt naar voren dat jongeren tussen de 12 en 25 jaar de smartphone zien als het populairste apparaat voor mobiel internet. Bedrijven kunnen daar op inspelen en zorgen dat hun website ook voor mobiele apparaten geschikt is.

 

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.