Hoe werkt social media marketing? Vraagt u zich dat af?

Social media marketing is erg populair. Veel mensen communiceren online en offline, via bijvoorbeeld blogspot, LinkedIn, Twitter, Facebook, Weblog en Youtube. Maar wat is social media? Met Social media marketing kan een bedrijf dichterbij de consument komen en het zorgt ervoor dat een consument een merk beter kan ervaren. Bedrijven willen succesvolle Social media marketing inzetten en nemen een voorbeeld aan Nike en Coca Cola. Grote merken, met een groot budget. Maar als ZZP’er kun je ook social media inzetten, met een kleiner budget.

Social media marketing zakelijk gebruiken

Consumenten zijn actief aanwezig op social media en praten over een merk of een nieuw product. Hieruit kan geconcludeerd worden dat consumenten het belangrijk vinden om ervaringen van anderen te weten over een merk of een product. Een bedrijf kan dichter bij de klanten komen door te luisteren, te observeren en te handelen.

Social media marketing niet doen…

Er zijn een paar dingen die je niet moet doen op social media:

 

  • Slecht taalgebruik moet je niet gebruiken op social media. Let hierbij goed op opmerkingen die anderen kunnen kwetsen of beledigen.
  • Communiceer niet vanuit je emoties, dan kun je dingen zeggen die je niet wil zeggen, niet professioneel.
  • Roddel niet over anderen, dit komt niet professioneel over.

Social media wel doen…

Wat kun je dan wel doen op social media om succesvol te worden?

  • Wees jezelf. Gebruik je eigen logo en een zakelijke gebruikersnaam.
  • Help anderen met problemen en zorg voor oplossingen.
  • Delen, dat is waar het om draait. Het laatste nieuws wordt bijvoorbeeld gedeeld, zodat jij en anderen hiervan op de hoogte zijn.