Direct aankopen op Facebook verhogen

Facebook is bezig met nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kunnen direct aankopen op Facebook verhoogd worden. Dit gebeurt dankzij aanbevelingen en call to action buttons. In een post wordt een vraag gesteld. Facebook herkent dit en geeft aanbevelingen. Vrienden kunnen bedrijfspagina's taggen. Het getagde bedrijf met adres wordt automatisch op een kaart gezet. Deze wordt aan de post toegevoegd. Vervolgens kunnen vrienden dit delen. Deze aanbevelingsfunctie zorgt voor meer bezoekers en aankopen. Hiermee ontwikkelt Facebook de native strategie.

De Facebook call to action button

Facebook had al langere tijd de buttons met betrekking tot shoppen of contact opnemen. Nieuw zijn de call to action buttons waarbij je de app niet meer hoeft te verlaten. Zo kan er binnen de omgeving van Facebook een afspraak worden gemaakt of een bestelling worden gedaan. Hiervoor is Facebook een samenwerking aangegaan met integratie partners als Bookingbug, Talklocal en Delivery.com. Deze nieuwe service is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar. Hoe dit straks in Nederland eruit komt te zien, dat is de vraag. Integratie met Thuisbezorgd.nl en andere bekende bedrijven is een mogelijkheid. Voor de gebruiker is het in ieder geval eenvoudig, dit kan het leiden tot meer direct aankopen. Voor Nederlandse bedrijven kunnen hiermee wel de kosten oplopen.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.