Meet je prestaties van uw YouTube campagne met Brand Lift

 

 

In een vorig artikel hebben we het reeds gehad over de do's en don'ts van een goede YouTube campagne. Heb je je campagne klaar of zelfs reeds live. Dan wil je ook wel weten hoe de prestaties van uw campagne zijn. Daarvoor is er de Google Brand Lift.

Google Brand Lift?

Een YouTube campagne moeten we beoordelen op de toegevoegde waarde in de marketingmix. Belangrijke indicaties van hoe een video wordt ontvangen door de doelgroep zijn onder andere engagement data zoals afspeeltijd, impressies, likes, shares en kliks. Deze data is echter slechts een gedeelte van je analyse. Je wilt waarschijnlijk ook het effect weten op je merknaam. Hiervoor is Google Brand Lift de oplossing.

Brand Lift maakt inzichtelijk wat de impact van je advertentie is op de marktbeleving. Van naamsbekendheid tot het herinneren van je advertentie en merkinteresse. Dit brengt je in de mogelijkheid om reeds optimalisaties door te voeren tijdens je campagne met de verkregen resultaten.

Brand Lift meet feedback van uw potentiële consumenten op twee manieren:

  • Via Google Consumer Surveys
  • Via de impact op Search

 

 

 

Voordelen

Brand lift biedt u dus heel wat voordelen. Naast het meten van merkbekendheid krijg je ook meer inzichten in het gedrag van je doelgroep ten opzichte van je merk. Zo krijg alsook antwoorden op dergelijke vragen:

  • Herinneren mensen mijn video advertentie?
  • Is de beoogde doelgroep meer bekend met mijn merk na het zien van mijn video?
  • Stuurt mijn video mensen aan om mijn merk, dienst of product te overwegen?
  • Overwegen mensen om mijn product te kopen na het zien van mijn advertentie?
  • Hebben mensen meer interesse in mijn merk/product/dienst?
  • Heeft mijn advertentie organisch zoekverkeer naar mijn merk of product doen stijgen?
The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.