Social Media Strategie – Beïnvloed & Versterk je Merk‎

Hoe kan je met social media linkbuilden?

Ben je van mening dat de traditionele manier van linkbuilden ouderwets is of vraag je je af op welke manieren je nog meer kan linkbuilden? Dan ben je op het juiste artikel uitgekomen om hier nog meer over te leren. Want in dit artikel leren wij jou hoe je kunt linkbuilden door slim gebruik te maken van sociale media zoals Google+ en Facebook. Hierdoor bereik je meer mensen en verbetert je Google Ranking ook nog drastisch.

Wat heb ik aan social media linkbuilding?

Door middel van linkbuilding is het mogelijk om je website hoger in de zoekresultaten te laten komen. Doordat er steeds meer verwijzingen naar jouw website of specifieke pagina geplaatst worden, merkt Google dit op als een toenemende interesse voor jouw site. Als na verloop van tijd dusdanig veel relevante en hoogwaardige links naar jouw website geplaatst zijn, kan je binnen korte tijd je zoekpositie significant zien verbeteren.  Linkbuilding is daarom ook een wezenlijk onderdeel van het zoekmachineoptimalisatie proces. Het wordt als een van de belangrijkste factoren gezien om een website voor langere tijd hoog in de zoekresultaten te krijgen. Maar met linkbuilding via artikelwebsites en soortgelijke is het vaak lastig om te weten welke doelgroep je precies aantrekt. Met de toepassing van sociale media als linkbuilding medium is dit een stuk makkelijker.

 

beter_gevonden_worden

Social Media Strategie: Bepaal je doelgroep

De eerste stap is het kiezen van een doelgroep waarvan jij wilt dat ze jouw site bezoeken. Natuurlijk maakt het voor je zoekpositie niet heel erg uit of jij met je linkverwijzingen in eerste instantie de juiste doelgroep bereikt. Maar het kan er wel voor zorgen dat je meer relevante bezoekers aantrekt, en dus ook bezoekers die conversie op kunnen leveren. Wil jij je focussen op de business-to-consumer markt of juist de business-to-business markt? Mannen of vrouwen? Dit zijn allemaal vragen die jij moet beantwoorden voordat je de keuze voor een sociale media maakt.

Social Media Strategie: Op welke sociale media ga je linkbuilden?

Want vervolgens maak je de keuze voor een social media site om jouw links op te plaatsen. Een voorbeeld kan zijn; ‘Bent u ook zo’n fan van Merlot wijnen? Of wilt u meer weten welke Bordeaux dit jaar in is? Bezoek dan nu onze blog om hier meer over te leren! http://blogtitel.nl’ Wil je werkend Nederland bereiken? Dan is het waarschijnlijk slim om je bericht op LinkedIn te plaatsen. LinkedIn is namelijk als zakelijk netwerk de perfecte plek om je bericht onder de beroepsbevolking van Nederland te verspreiden. Als je een professioneel LinkedIn profiel hebt, kan dit al snel zijn vruchten afwerpen. Als jouw doelgroep vooral Nederlanders onder 25 betreft, is de inzet van Facebook of Twitter een interessante optie. De kosten van het omhoog brengen, ook wel sponsoren genoemd, zijn erg laag. De voordelen hiervan zijn dat je ook nog eens inzicht krijgt in het koop- en leesgedrag van iedereen die op jouw bericht klikt.

Social Media Strategie: Dus ben jij klaar om zelf meer uit social media te halen?

Wil je alle social media linkbuilding activiteiten laten uitbesteden? Of wil je achterover kunnen zitten en een ander de gehele zoekmachineoptimalisatie van je website laten verzorgen? Dan biedt BeginOnline Marketing uitkomst! BeginOnline Marketing is namelijk in staat om jouw website naar de top te helpen! 

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.