Verkrijg inzicht op Facebook dankzij remarketing

Facebook heeft een nieuw onderdeel waar online marketeers ongetwijfeld blij mee zullen zijn: remarketing. Dit is iets anders dan het remarketen van websitebezoekers op je Facebook. Via de optie remarketing verkrijg je inzicht in Facebookgebruikers die iets met je content hebben gedaan. Op deze manier kun je als marketeer geïnteresseerden nog directer aanspreken.

Facebook Remarketing: Schat aan informatie

Facebook heeft voor online marketeer een schat aan informatie. In de loop der jaren heeft het namelijk ontzettend veel data over gebruikers verzameld. Het is dan ook een ideaal platform om gerichte advertenties te laten zien aan bepaalde groepen. Ook kun je zowel binnen- als buiten Facebook acties organiseren die zich speciaal richten op bepaalde gebruikers. Facebook probeert er namelijk voor te zorgen dat gebruikers relevante advertenties zien krijgen. Daardoor zijn de advertentiecampagnes van bedrijven zeer effectief.

Facebook Remarketing: Aangepaste doelgroepen

Online marketeers maken volop gebruik van de targetingopties van Facebook. Daarnaast is het mogelijk om een campagne naar een hoger niveau te tillen door het kopje ‘aangepaste doelgroepen’ te raadplegen. Deze biedt allerlei extra mogelijkheden, zoals het toevoegen van klantenlijsten. Wanneer je beschikt over telefoonnummers en emailadressen is dit een zeer handige optie. Door inzicht te verkrijgen in de aangepaste doelgroepen breng je bestaande klanten in beeld. Zo kun je ontdekken of ze actief zijn op Facebook, en je advertenties richten op deze groep.

Facebook Remarketing: Inzicht in conversies dankzij Facebook Pixel

Facebook is in bepaalde opzichten een geweldig remarketingplatform. Zo is het met behulp van Facebook Pixel sinds enige tijd ook mogelijk om website- of appverkeer in te zetten. Daardoor zie je meteen welke overlap er is tussen websitebezoekers en mensen die vaak terugkeren, ook wel ‘fans’ genoemd. Daarnaast geeft Facebook Pixel inzicht in de conversies die er op je website plaatsvinden, hetgeen het aantonen van de ROI tegenwoordig erg simpel maakt.

 

Facebook Remarketing: Vergroot de betrokkenheid en relevantie

Ook een handige module op Facebook is ‘Betrokkenheid’. Deze richt zich speciaal op de content die je op de social media site hebt geplaatst. Het is bijvoorbeeld erg nuttig wanneer je een groep mensen wilt bereiken die iets hebben gedaan met content die je eerder hebt geplaatst. Ze kunnen bijvoorbeeld een reactie hebben gegeven op een prijsvraag. Een onderdeel waar Facebook nog zou kunnen uitbreiden is video. Wellicht gaan ze hier in de nabije toekomst mee aan de slag. Een video is belangrijk voor online marketing omdat het de relevantie van je boodschap en product vergroot. Een Facebook is namelijk relevanter wanneer je een video kunt laten zien aan bezoekers die al eerder een video van je bedrijf hebben gezien.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.