Beter vindbaar worden door het gebruik van social media

De opkomst van social media als Facebook, Twitter en LinkedIn heeft de wereld voorgoed veranderd. Bellen of een kaartje sturen vanuit je vakantieadres gebeurt nog steeds, maar is dankzij nieuwe vormen van contact niet meer nodig. Tegenwoordig deel je alle ervaringen en mooie foto’s simpelweg op Facebook. Bijna iedereen beschikt inmiddels over een account waarin ze hun ervaringen, frustraties en verhalen delen. Voor bedrijven is het een zeer interessant medium.

Social Media linkbuilding

Steeds meer bedrijven zijn te vinden op social media. Het is een handige manier om contact te onderhouden met de consument. Bovendien weten ook potentiële klanten de social media websites van bedrijven te vinden. Het geeft ze dan ook de mogelijkheid om een nieuwe groep mogelijke klanten te bereiken. Maar daarvoor dien je goede zoekmachineoptimalisatie toe te passen. Een manier om dit te doen is ‘social Media linkbuilding’. Hierbij deel je artikelen of berichten via social media als Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Dit zorgt voor extra verwijzingen naar je website. Hoe actiever je bent op social media, hoe beter vindbaar je website is. Overdrijf echter niet: teveel links gaat mensen juist irriteren.

Gesprekken op social media

Een andere manier om als bedrijf veel mensen te bereiken is het reageren op verhalen en berichten op social media. Waarschijnlijk plaatsen je vrienden of volgers regelmatig een bericht of een vraag op je pagina. Beantwoord alle opmerkingen uitgebreid, en ga waar nodig een gesprek aan. Zo kun je mensen in jouw vakgebied altijd een helpende hand bieden. Verwijs eventueel naar je website of een artikel die je geschreven hebt, zodat ze bij jou terecht komen.

 

Interessante content plaatsen

De uitspraak ‘content is king’ klopt absoluut. Het betekent dat inhoudelijke artikelen en blogposts essentieel zijn voor de vindbaarheid van je website. Presenteer jezelf als een expert door regelmatig inhoudelijke teksten te plaatsen op je site. Deel de berichten vervolgens op social media als Facebook en Twitter. Google hecht veel waarde aan content met inhoud. Het maakt je website relevant, waardoor je een hogere positie in de zoekmachines kunt verwachten. Gebruik tijdens het schrijven van de teksten bovendien relevante trefwoorden. Hoe beter ze bij de tekst passen, hoe sneller je website gevonden wordt door (potentiële) klanten.

Zichtbaar resultaat

We kunnen concluderen dat social media de perfecte manier is om in contact te komen met mogelijke klanten. Tevens verhogen Facebook, Twitter en LinkedIn de vindbaarheid van je website. Je zult er enige tijd in moeten steken, maar met een goede aanpak is het resultaat er ook naar.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.