WordPress Plugins Installeren - WordPress website maken

Wanneer we het hebben over een WordPress plug-in, bedoelen we een plug-in die speciaal gemaakt is om het gebruik van WordPress te vergemakkelijken, beter te maken of uit te breiden.

WordPress Plug-in

Een WordPress plug-in is letterlijk iets dat erbij gestoken wordt. Het is een aanvulling op een programma. Door een plug-in te gebruiken op een programma kun je het uitbreiden en meer mogelijkheden geven. Een WordPress plug-in werkt nooit op zichzelf en heeft het basisprogramma nodig om te kunnen functioneren.

Browsers gebruiken bijvoorbeeld plug-ins om speciale extra's te kunnen realiseren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Flashanimaties waarvoor je een plug-in van Adobe Flash Player nodig hebt. Javascript kun je bijvoorbeeld ook als plug-in in verschillende browsers installeren. Plug-ins zijn dus kleine programma's die door iedereen gemaakt kunnen worden en dienen als toevoeging of extra op een reeds bestaand programma. Je veranderd dus niets aan het programma, maar je maakt iets die samenwerkt met het programma.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

WordPress plugin - Wat is een WordPress plugin?

Wanneer we het hebben over een WordPress plug-in, bedoelen we een plug-in die speciaal gemaakt is om het gebruik van WordPress te vergemakkelijken, beter te maken of uit te breiden. Nu, in 2017, zijn er 844,448 WordPress plug-ins beschikbaar voor het CMS en die zijn in totaal al 10,265,348,418 keer gedownload.

Top 5 WordPress plug-ins:

  • Askimet: Deze WordPress plug-in wordt toegepast om spamberichten uit uw blog of website te weren.
  • Regenerate Thumbnails: Met deze WordPress plug-in is het mogelijk om er voor te zorgen dat uw thumbnails allemaal dezelfde grootte hebben.
  • WooCommerce: Dit is een uitbreidbare e-commerce WordPress plug-in waarmee je zeer eenvoudig van elke WordPress site een webshop kunt maken
  • Google Analytics: Met deze plug-in kun je je website eenvoudig verbinden met Google Analytics
  • Yoast SEO: Deze WordPress plug-in is speciaal ontworpen om je website beter te optimaliseren voor zoekmachine optimalisatie. De plug-in doet zelf een deel van het werk en hij vertelt je ook waar de verbeterpunten liggen voor uw website. Welke teksten goed zijn en welke bijgewerkt moeten worden en nog vele andere interessante aanbevelingen.

WordPress plugin installeren - Hoe installeer ik een WordPress plugin

Verpletter je concurrenten met een goede Google AdWords campagne en geniet van online succes.

Een Google AdWords Campagne die wérkt - dat is wat je nodig hebt.