Youtube marketing

Als het gaat om de meest gebruikte zoekmachines ter wereld staat Youtube op nummer 2. Als u uw nieuwe video op Youtube wilt plaatsen is dat natuurlijk een voortreffelijk idee. Maar Youtube heeft zoveel meer mogelijkheden. Elke Youtube-gebruiker kent ze wel: die korte video-advertenties die afgespeeld worden voordat er een Youtube-video wordt gestart.

Youtube marketing bereikt 100% van uw doelgroep

Het grootste voordeel van Youtube marketing is dat u de zichtbaarheid van de video-advertentie kunt afstemmen per regio of per plaats. Want als plaatselijke bakker in Drenthe heeft u er niets aan dat mensen uit Amsterdam naar uw bedrijfsfilm kijken. De weergaven van uw video worden gekoppeld aan de gewenste zoekwoorden. Omdat de kijker na vijf seconden de beslissing kan nemen om de advertentievideo verder te bekijken, bereikt u zeker uw doelgroep.

Bereik meer kijkers en stimuleer verkopen met AdWords voor video!

 

YouTube adverteren

Als je je verhaal opvallend aan een grote groep mensen over wil dragen, dan is YouTube een goede manieren om te adverteren. Het is namelijk de op twee na grootste zoekmachine ter wereld. Er zijn in totaal meer dan één miljard gebruikers en zij bekijken iedere dag ongeveer vier miljard video’s (600 miljoen daarvan worden op een mobiele telefoon bekeken). Het adverteren op YouTube draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Ook kan het gebruikt worden als een goede ondersteuning om nieuwe producten te introduceren.

Video-marketing op YouTube

Bij het adverteren met video’s via YouTube, zijn er drie manieren:

  • In-stream, hierbij ga je adverteren op YouTube zelf met video’s en advertenties, dan komen de (video-) advertenties voor, tijdens of na een filmpje. De kijkers kunnen dan na minimaal vijf seconde kiezen om de video over te slaan.
  • In-search, je kunt met een video adverteren op het Google zoeknetwerk, de video wordt tussen de organische zoekopdrachten getoond.
  • In-display, je gaat adverteren in het Google display netwerk. Hierbij zijn de advertenties tussen de andere video’s op YouTube te zien, of ze worden getoond op de sites die aan zijn gesloten bij het Google Display Network.

Targeting YouTube

Bij Google AdWords bestaan er targeting mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je doelgroep targetten op leeftijd en geslacht, ook kan dat op het gebied van interesses en onderwerpen. Advertenties kunnen ook geactiveerd worden aan de hand van specifieke zoekwoorden. Je beslist dan zelf op welke websites jouw advertentie wel of niet te zien is. Er kan bij YouTube ook een remarketinglijst worden gemaakt. Je kunt hierbij de mensen die eerder een video van jou bekeken hebben, nogmaals jouw advertentie te laten zien. Als je je naamsbekendheid van je bedrijf wil vergroten, dan is YouTube een goede manier!