Categoriepagina’s in WordPress laten indexeren door Google

Veel websitemakers gebruiken WordPress om een site te maken en te onderhouden. Zonder al teveel technische kennis kun je dit relatief eenvoudig uitvoeren. Het is doorgaans niet handig om categorieën binnen WordPress door Google te laten indexeren. Deze hebben namelijk te maken met veel concurrerende zoektermen.

Categoriepagina’s indexeren

Soms lukt het echter wel om categoriepagina’s succesvol te laten indexeren. De vraag is natuurlijk hoe je termen als zoekmachineoptimalisatie en Google Adwords hoog in de zoekresultaten krijgt. Daarmee laat je zien dat zoekmachineoptimalisatie-experts niet altijd gelijk hebben. Zij stellen namelijk dat categorieën slechts een verzamelpagina zijn van alles wat je hebt geschreven. Omdat ze geen unieke content bevatten heeft het volgens experts geen zin om ze te indexeren. Toch kun je met een aantal handige tips ook van de categorieën unieke pagina’s maken. Dit is vrij simpel te doen door extra tekst aan de pagina te voegen.

Unieke pagina’s

Door het toevoegen van content is ook een categoriepagina uniek voor Google. Naast de tekst kun je de pagina ook extra gebruiksvriendelijk maken, bijvoorbeeld door het toevoegen van een paar links. Daardoor ben je nog beter vindbaar in de zoekresultaten van Google. Om extra tekst te voegen dien je op de link ‘categorieën’ te klikken. Als het goed is zie je vervolgens de optie ‘bewerken’. In dit vak kun je een beschrijving toevoegen.

 

Code toevoegen

Raak niet in paniek wanneer er geen extra tekst op de categoriepagina verschijnt. In dat geval dien je de code <?php echo category_description($category); ?> in de pagina toe te voegen. Pas bovenstaande handelswijze toe op elke categoriepagina. Binnen de kortste keren sta je bovenaan Google.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.