Google Plus is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie

Zo helpt Google Plus jou omhoog in de zoekmachines! 

Google Plus lijkt in vergelijking met Gmail of YouTube niet bepaald populair. Bij het aanmelden op Gmail krijg je dit account automatisch, maar er wordt weinig op gekeken. Wanneer je graag meer bezoekers naar je bedrijfswebsite trekt is Google Plus echter sterk aan te raden.

Google Plus

Google Plus is een sociaal netwerk dat veel te bieden. Zo stelt het zoekresultatenpagina’s samen voor Google. Daardoor kun je Google Plus prima gebruiken voor zoekmachineoptimalisatie. Verbind je website bijvoorbeeld met Google Plus, en maak er een bedrijfspagina van. Eventueel kun je ook andere kanalen zoals YouTube eraan linken. Uiteindelijk maak je in een paar stappen een professioneel bedrijfsprofiel. Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig berichtjes plaatst, en reageert op die van anderen.

Hoger in de zoekmachineresultaten

Met Google Plus toon je informatie over jouw bedrijf aan de buitenwereld. Bovendien zorgt het gebruik van Google producten ervoor dat het bedrijf meer kennis over jouw bedrijf heeft. Daardoor ben je relevanter en komt je bedrijf hoger in de zoekresultaten te staan. Zelfs je berichten en reacties komen in de zoekresultaten te staan. Google beloont je dus als het ware. Daarnaast is een Google Pluspagina erg overzichtelijk. Je hebt immers alle bedrijfsinformatie op een plek gezet.

 

Het nut van Google Plus

Wanneer iemand op Google naar jouw bedrijf zoekt verschijnt de informatie van Google Plus in het rechterscherm. Zo staan het adres, telefoonnummer en openingstijden keurig onder elkaar opgesteld. Ook eventuele statusupdates worden vermeld. De vraag is natuurlijk wel of het zin heeft. Weinig mensen maken immers gebruik van Google Plus. Alleen al vanwege het feit dat je hoger in de zoekmachine resultaten komt te staan geeft Google Plus veel waarde.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.