Stappenplan website optimalisatie

Stappenplan website optimalisatie: Hoger in zoekmachine Google?

Iedere webmaster zal zo hoog mogelijk in Google willen scoren. Een website is namelijk niet enkel een online visitekaartje, maar in veel gevallen ook een inkomstenbron. De hoogte van de inkomsten die u met uw website kunt genereren zal voor een deel afhankelijk zijn van uw posities in Google en andere zoekmachines. Maar hoe komt u hoger in Google? Wij geven u drie tips waarmee u hoger in Google kunt scoren.

Stappenplan website optimalisatie tip 1: kies de juiste zoekwoorden

De eerste stap van website optimalisatie is het selecteren van de juiste zoekwoorden. Op welke zoekwoorden zou u nu hoog in Google willen staan? Houd er hierbij wel rekening mee dat het haalbaar moet zijn om op de door u gekozen zoekwoorden te scoren. Sommige markten zijn immers zeer concurrentie vol, waardoor er verschillende websites zullen zijn die inmiddels een flinke autoriteit hebben opgebouwd. Meestal gaat het dan om een autoriteit die, zeker op korte termijn, zeer lastig te evenaren is. Daarom is het erg belangrijk om relevante zoekwoorden te selecteren waarop relatief eenvoudig kan worden gescoord.

 

Stappenplan website optimalisatie tip 2: gebruik de zoekwoorden in uw titel, omschrijving en teksten

Uiteraard is het belangrijk dat de door u geselecteerde zoekwoorden wel terugkomen op uw website. Google moet immers weten waar uw website over gaat en tevens moet het duidelijk zijn welke woorden nu het belangrijkst en relevantst zijn voor uw website. Dit kunt u aangeven door de woorden terug te laten komen in uw title, omschrijving en teksten. Om de woorden nog wat extra kracht bij te zetten, kunt u ze ook vet drukken of terug laten komen in de H1, H2 etc. tags.

Stappenplan website optimalisatie tip 3: ga linkbuilden

Met linkbuilden bedoelen we het plaatsen van links naar uw website. Wanneer er vanaf relevante websites naar uw website wordt gelinkt, zal Google meer waarde toekennen aan uw website. Het blijkt namelijk interessant te zijn, waarom zou iemand anders naar uw site verwijzen? Probeer dus links te krijgen op relevante startpagina’s, blog, informatieve website, fora etc.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.