Tekstschrijver, denk zelf ook eens aan je zoekmachineoptimalisatie

Branded content

Wie online wil meetellen, moet gevonden kunnen worden. Meerdere wegen leiden naar Rome, maar zoekmachineoptimalisatie (SEO) is vooralsnog de meest effectieve manier. Ook de meest tijdrovende, vandaar dat tal van bedrijven en zzp’ers zich met deze tak van de sport bezighouden.

De meest bekende is die van de tekstschrijver. Deze zal zich in veel gevallen aanbieden als iemand die websites kan optimaliseren voor zoekmachines. Tekstueel, maar ook op andere manieren (afbeeldingen, video’s en social media bijvoorbeeld). Een tekstschrijver uit de regio Zuid Holland wil bijvoorbeeld gevonden worden op ‘tekstschrijver Den Haag’, een tekstschrijver uit de regio Arnhem op ‘tekstschrijver Arnhem’ etc. Maar hoe staat het met de tekstschrijvers zelf? Zijn zij goed vindbaar in zoekmachines? Wie nieuwsgierig is, weet hoe hij kijken moet en even wat tijd neemt, komt er al vrij snel achter dat lang niet iedere tekstschrijver de fijne kneepjes van het optimaliseren kent. Site- en paginatitels, subkopjes en (meta-)tags: vaak worden deze niet of onvoldoende gebruikt om hoger te scoren in zoekmachines als Google.

Geen schande, wel een tikkeltje ironisch. Een tekstschrijver die zichzelf als SEO-copywriter of zoekmachineoptimalisatie-expert aanbiedt, kan het natuurlijk niet verkopen om zijn of haar eigen webteksten niet geoptimaliseerd te hebben.

Een ondergewaardeerde manier om optimalisatie te bereiken is bloggen. Door te bloggen, creëert de tekstschrijver constant nieuwe content op zijn of haar eigen website. Zoekmachines als Google hechten hier veel waarde aan en zullen hierdoor de teksten – dus de website – hoger indexeren. Daarnaast zal een tekstschrijver met regelmaat de eigen webteksten moeten checken. Niet alleen houdt dit de teksten qua inhoud actueel, ook kan het ervoor zorgen dat Google, bij indexatie van websites, de website een hogere ranking geeft. Als gevolg wordt een tekstschrijver sneller gevonden en kan deze dus sneller zichzelf als een SEO-copywriter aanbieden.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.