Recente zoekmachine optimalisatie ontwikkelingen

Recente zoekmachine optimalisatie ontwikkelingen waar je niet meer omheen kunt

De wereld staat niet stil en zeker niet op het gebied van zoekmachine optimalisatie. In de afgelopen periode zijn er veel interessante ontwikkelingen geweest. In dit artikel bespreken we 4 toppers die je zeker zal willen weten. Zo ben je in 5 minuten weer helemaal up-to-date met de laatste zoekmachine optimalisatie trends.

1. Pengiun 4.0

De laatste Google update is uit, Pengiun 4.0. De grootste wijziging die is verwezenlijkt is dat het Pengiun algoritme nu real-time meeloopt met het search-algoritme. Zo wordt je pagina vanaf nu bij elke crawl realtime beoordeeld door Google.

2. Adwords zoekwoordplanner

In de Google AdWords zoekwoordplanner is een grote wijziging gebeurd waardoor je nu geen exacte data meer kan zijn, maar enkel schattingen. Door deze grote wijziging wordt het als zoekmachine optimalisatie specialist onmogelijk om door middel van deze tool de juiste zoekwoorden te gaan bepalen.

3. In de toekomst terug volledig rapporteren vanuit Google Analytics

Mits je je Google Analytics account hebt gekoppeld aan je Search Console account is het terug mogelijk om basis zoekmachine optimalisatie-resultaten terug te vinden. Op URL niveau kun je de volgende data terugvinden:

  • Kliks
  • Vertoningen
  • CTR (Click-Through-Ratio)
  • Rankings
  • Conversies + waardes

Dit vindt je terug in Analytics onder Rapportage ; Acquisitie ; Search Console ; Bestemmingspagina

4. Er is een nieuwe positie om op te ranken

De 0 positie. Ook wel Featured snippets of direct Answers genoemd is een nieuwe positie die zeker de moeite waard is. Ze geven tegenover de normale #1 positie een 114% CTR boost!

Om deze positie te behalen moet je gebruik maken van goede content met zoekwoorden die de vraag en antwoord bevatten. Autoriteit is ook belangrijk in het proces. Zorg ervoor dat je vraag en antwoord zo hoog mogelijk in de content staan bestaand uit 54 tot 58 woorden.

Nog enkele tips:

  • Maak van een vraag een Heading Tag op de pagina (bv h2 titel)
  • Vat het antwoord samen in een enkele paragraaf
  • Richt je op uitgebreide zoekopdrachteen
  • Voeg <ol> & <table> in op de pagina
The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.