Zoekmachine optimalisatie trends voor 2018

Dit zijn de zoekmachine optimalisatie trends voor 2018

2018 staat alweer voor de deur; een mooi moment om na te denken over je zoekmachine optimalisatie strategie en planning voor het komende jaar. Hieronder vindt je alle trends van 2018; hierbij gaan voornamelijk de mobiele apparaten een steeds grotere rol spelen! Google heeft reeds bekend gemaakt dat de zoekopdrachten via mobiele apparaten hoger ligt dan via de desktop! Het is dus heel belangrijk om je voor 2018 de volgende vraag te stellen: is mijn website perfect voor een mobiele telefoon?

1. Website optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten

Door de opkomst van de mobiele apparaten wordt het aantal gesproken zoekopdrachten ook steeds hoger. Dit komt onder andere ook door de opkomst van de smartwatches. Een trend die zichtbaar is, is dat steeds meer mensen lange verhalen via hun smartwatch tegen Google vertellen. Zorg ervoor dat jouw website goed reageert op dit soort zoekacties!

Hierbij is het uitgelichte fragment op Google het belangrijkste. Dit fragment wordt tevens voorgelezen indien een bezoeker daar om vraagt aan Google. Je kan hiervoor in aanmerking komen door simpelweg relevante antwoorden op de desbetreffende vragen te hebben. Om dit te specialiseren kan je met een long tail zoekwoordenonderzoek beginnen en pas vervolgens je content daarop aan!

2. Betere mobiele ervaring met Google AMP

De laadsnelheid van je website op een mobiel apparaat is ook van levensbelang. Een trage website zorgt alleen maar voor irritatie bij de bezoeker. Zorg derhalve voor een website die snel is en snel reageert. De oplossing hiervoor is Google AMP; ook wel Google Accelerated Mobiele Pages genoemd. Dit is een techniek waarmee je bezoekers een aparte versie van je website krijgen te zien. In deze versie zijn enkele componenten weggehaald die nadelig zijn voor de laadsnelheid. Door het weglaten van deze componenten kan de website erg snel geladen worden op een mobiel apparaat.

Binnenkort komen ook de zoekresultaten in Google in een afgeslankte vorm naar voren. Dit kunnen precies de AMP (The Accelerated Mobile Page) artikelen zijn; zorg ervoor dat je website afgestemd is op de AMP (The Accelerated Mobile Page) richtlijnen. De technologie hiervoor is open source; alle informatie is online te vinden. Je kan hiervoor tevens de nieuwe tool van Google Search gebruiken: https://search.google.com/search-console/amp.

3. Lokale zoekopdrachten via smartphones

Steeds vaker gebruiken bezoekers hun telefoon wanneer ze op weg zijn. Het is daardoor steeds makkelijker om lokale zoekopdrachten te signaleren en daarop in te stellen. Google heeft hiervoor de Possum update uitgevoerd. Dit werkt eigenlijk zo: Als je in Utrecht zoekt op ‘slager’, komen de slagers in Utrecht naar voren. Als je in Maastricht op ‘slager’ zoekt, krijg je echter de slagers uit Maastricht bovenaan in Google. Hierdoor wordt het zoeken een stuk makkelijker. Je kan hierop inspelen door een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken. Vermeld hierop je contactgegevens en je openingstijden!

4. Kwalitatieve backlinks

De backlinks zijn al jaren erg belangrijk; dit zal in 2018 niet gaan veranderen. Zorg ervoor dat je links krijgt vanaf relevante websites die een hoge autoriteit hebben. Google heeft wel een update uitgevoerd waarin een ietwat aangepast algoritme geïntroduceerd is. De wijzigingen die je aanbrengt met betrekking tot backlinks worden nu sneller opgemerkt en verwerkt in de zoekmachine.

5. Landingspagina’s

De landingspagina’s worden in 2018 juist steeds minder belangrijker. Google hecht veel meer waarde aan de context van de hele website, in plaats van aan één bepalende website. Zorg er derhalve voor dat belangrijke zoekmachine optimalisatie factoren ook in de ankerteksten van backlinks op andere websites komen.

De bepalende factor hierin is; contentmarketing. Ga aan de slag met je content en zorg ervoor dat je website nóg beter bereikt wordt. De nadruk moet hierbij liggen om de samenhang binnen je website. Je website moet één website zijn waarop razend veel informatie te raadplegen valt.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.