Wat zijn de verschillen tussen zoekmachineoptimalisatie en Google AdWords?

 

Zoekmachineoptimalisatie vs. Google AdWords | Het Verschil Tussen Zoekmachineoptimalisatie en Google AdWords

Zoekmachineoptimalisatie en Google AdWords zijn 2 vormen van zoekmachine marketing met zo hun overeenkomsten en verschillen. Voor de een werkt zoekmachineoptimalisatie beter, en de ander geeft liever de voorkeur aan Google AdWords. Om direct duidelijkheid te schappen, worden eerst de termen Google AdWords en zoekmachineoptimalisatie nader toegelicht. De letters SEO staan voor Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. SEA staat voor Zoekmachine advertenties (Search Engine Advertising) De overeenkomsten zijn er zeker, maar daarnaast zijn er nog meer verschillen tussen deze twee manieren van zoekmachine optimalisatie.

Search Engine Advertising (Google AdWords)

Een goede positie behalen in de zoekresultaten van Google, wie wil dat nu niet? Toch is het best lastig om dit voor elkaar te krijgen, want er is online erg veel concurrentie. Je kunt er daarom voor kiezen om gebruik te maken van advertenties in Google. Door te gaan adverteren op voor jou relevante zoektermen, wordt jouw website hoog weergegeven wanneer iemand zo’n relevante zoekterm intypt. Op deze manier weet je zeker dat je website een hoge positie heeft in de resultaten, wanneer er wordt gezocht naar zoektermen die voor jou relevant zijn.

 

 

Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie)

Naast de keuze voor Search Engine Advertising, kun je ook kiezen voor Search Engine Optimization. Dit is een gratis manier om je website betere posities te geven in zoekmachines zoals Google. Bij zoekmachineoptimalisatie maak je gebruik van bepaalde zoekwoorden, die relevant zijn voor jouw website, en waarop regelmatig gezocht wordt. Door deze zoektermen met regelmaat terug te laten komen op en rondom jouw website, weet Google dat jouw website informatie bevat over het gezochte onderwerp.

Je hebt daarnaast natuurlijk ook de mogelijkheid om zoekmachineoptimalisatie en Google AdWords met elkaar te combineren. Want, wanneer je op gaat Google adverteren kun je ook nog gebruik maken van zoekmachineoptimalisatie door middel van SEO.

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.