De juiste zoekwoorden bedenken voor zoekmachineoptimalisatie

Hulpmiddelen voor zoekmachineoptimalisatie

Google geeft je graag een aantal handvaten bij het ontwikkelen en opzetten van een goede zoekmachineoptimalisatie-strategie. Zo heeft het bedrijf een aantal gratis tools ontworpen. Een zeer populair hulpmiddel is bijvoorbeeld Google AdWords. Het is een onmisbare tool wanneer je op zoek wilt naar de juiste trefwoorden voor je website. Bovendien werkt het vrij simpel. Je voert namelijk een of meerdere zoekwoorden in de keyword tool in waarvan je denkt dat ze goed scoren. Vervolgens ontvang je informatie over elk zoekwoord.

Populariteit en concurrentie van zoekwoorden

Informatie uit de Google keyword tool betreft onder andere het zoekvolume en de concurrentie in Google AdWords . Het zoekvolume betreft de populariteit van een bepaald zoekwoord. Als je het zoekvolume wilt bepalen dien je bij ‘opties voor zoekwoorden’ de optie exact aan te vinken. De tool geeft geen exact cijfer, maar geeft wel een indicatie van de populariteit van een zoekwoord. Daarnaast krijg je een beeld van de concurrentie dat het trefwoord heeft. De vraag is of het trefwoord een ‘hoge’ of ‘lage’ concurrentie heeft. Dit betreft overigens Google AdWords en niet zoekmachineoptimalisatie zoekresultaten. Wel kun je met veel Google AdWords concurrentie doorgaans ook hoge zoekmachineoptimalisatie-concurrentie verwachten.

Handig voor het bedenken van trefwoorden

De keyword tool van Google geeft je als websitemaker een aantal voordelen. Zo is het ontzettend handig dat dit programma een aantal aanvullende trefwoorden geeft wanneer je een bepaald trefwoord invult. Misschien ontdek je nog een trefwoord die je niet had bedacht.

Verschillende opties aanmaken

In Google keyword kun je zelf een groot aantal opties bepalen. Denk bijvoorbeeld aan instellingen als de locatie van een zoeker, het apparaat waarmee wordt gezocht en de taal van het zoekwoord. Als het goed is geeft de keyword tool je een aantal trefwoorden. Deze kun je zelf eenvoudig indelen om het overzicht te bewaren. Maak bijvoorbeeld een lijst met maandelijkse zoekopdrachten.

 

Trefwoorden vormen de basis van zoekmachineoptimalisatie. Met de juiste trefwoorden optimaliseer je een website, voor een top 10 positie in Google. Maar hoe vind je deze?

 

 

Gevonden resultaten

Wanneer je onderzoek doet naar resultaten in Google komen er doorgaans twee zaken naar voren wat betreft zoekmachineoptimalisatie resultaten en de hoeveelheid concurrentie. Ten eerste het aantal gevonden resultaten, en ten tweede dichtheid ervan. Voer om te beginnen een zoekwoord in Google. Wanneer er duizenden zoekresultaten verschijnen heb je waarschijnlijk veel concurrentie. Daarmee ben je er echter nog niet, omdat het niet de dichtheid van de resultaten weergeeft. Dit betekent dat de kwaliteit van de websites niet in het resultaat is verwerkt. Om echt uit te vinden hoe het zit met de concurrentie kun je het beste kijken naar de hoeveelheid trefwoorden in de bovenste resultaten van Google. Waarschijnlijk vertelt dit je veel meer over de zoekmachineoptimalisatie-concurrentie dat je te wachten staat.

Andere tools voor zoekmachineoptimalisatie

Google Keyword is niet de enige tool die je helpt bij zoekmachineoptimalisatie. Zo kun je de juiste trefwoorden ook bepalen met behulp van ‘Google Insight for Search’. Bijzonder genoeg zie je in deze tool het effect van bepaalde seizoensinvloeden op een trefwoord. Je ontvangt een overzicht van de laatste twee jaar, inclusief nieuwsberichten. Daarmee ontdek je waarom er in een bepaalde periode een piek was voor sommige zoekwoorden. Minstens zo handig is Google Trends. Ook met deze tool krijg je een overzicht van wat hip en populair is. Tenslotte is het programma Google Analytics bijzonder populair wat betreft trefwoordenonderzoek. Zo kun je onder bekijken met welke trefwoorden jouw site het vaak wordt bezocht. De gegevens staan keurig verzameld in de optie ‘zoekwoorden’, die je bereikt via de knop ‘verkeersbronnen’.

Zetje in de juiste richting

Hopelijk geven bovenstaande tips je een zet in de juiste richting tijdens je trefwoordenonderzoek. Ze zijn immers een onmisbaar onderdeel van een zoekmachineoptimalisatie-strategie. Met slechte trefwoorden en teveel concurrentie is het lastig om relevante bezoekers te bereiken. Met diepgaand onderzoek kun je echter successen behalen.

 

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.

The following two tabs change content below.
BeginOnline Internet Marketing, BeginOnline Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2009. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.