Zoekwoorden Onderzoek met de Google Keyword Planner

Binnen internetmarketing is een zoekwoorden onderzoek onmisbaar. Als je wil dat je website goed gevonden wordt, zal eerst duidelijk moeten zijn welke woorden je doelgroep gebruikt. Ook bij het adverteren op internet is dat belangrijk.

Waarom een zoekwoorden onderzoek?

De meeste mensen die je website bezoeken, komen hier via de zoekmachine. Daarom is het van belang dat je weet waar je klanten naar op zoek zijn. Met deze gegevens kun je namelijk doelgericht adverteren of een website laten optimaliseren. Hierbij is een zoekwoorden onderzoek van belang. Je krijgt dan namelijk inzicht in de taal en de woordkeuze van jouw doelgroep. Er komen ook zoektermen naar boven waar jij niet aan had gedacht.

Doelgroep gaat zoeken…

Als je wil dat jouw website bij de doelgroep onder de aandacht komt, dan zal je de juiste zoekwoorden moeten gebruiken. Het zoekwoorden gebruik van jouw klanten, is afhankelijk van de fase van het aankoopproces waarin ze zich bevinden. Ga maar eens na waar jij op gaat zoeken als je een product wil kopen.

Uitbesteden zoekwoorden onderzoek

Je kunt een zoekwoorden onderzoek uitbesteden. Er wordt dan vanuit verschillende invalshoeken gekeken welke zoekwoorden je doelgroep momenteel gebruikt. Met het zoekwoorden onderzoek kan er doelgericht een advertentiecampagne op worden gezet of kan je website beter vindbaar worden gemaakt voor jouw doelgroep.

Keyword tool voor zoekwoorden onderzoek

Something went wrong with the twitter. Please check your credentials and twitter username in the twitter settings.